Το μεγάλο σκάνδαλο είναι ο καπιταλισμός...
Τρίτη 5 Μάη 2009

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ, που, μέσα στον όλο χαμό, βρέθηκε κι ένας αδιάφθορος να σηκώσει τη χώρα στις πλάτες...

Ε, φυσικά, για τον Γιώργο Παπανδρέου μιλάμε. Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι;

Εκανε, άλλωστε, και την πρόταση που φέρνει τα πάνω - κάτω. Να μαζευτούνε - λέει - όλα τα κόμματα για να λύσουν το πρόβλημα της μίζας στην Ελλάδα!

Ελα, όμως, που η «μίζα» πάει πακέτο με την επιχειρηματική δραστηριότητα! Γιατί αλλιώς ποιο νόημα έχει;

Αρα, μήπως (λέμε, μήπως) τα κόμματα που υποστηρίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα (είτε είναι «φιλελεύθερη», είτε «πράσινη», είτε «κοινωνική», είτε «εθνική») διαιωνίζουν και τη διαφθορά;

Πολύ λογικό συμπέρασμα, σε μια όμως παράλογη εποχή. Που, αν σκέφτεσαι με γνώμονα το συμφέρον του εργαζόμενου, σε θέλουν ...εκτός τόπου και χρόνου.

Σκεφθείτε μόνο πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που και οι δύο μαζί πρέπει να έχουν επιδοτήσει τους εφοπλιστές (νόμιμα, παράτυπα ή όπως αλλιώς θέλετε) με ...τρεις προϋπολογισμούς του ελληνικού κράτους, μας μιλάνε για διαφάνεια!

Και ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρήματα να μην πήγε σε μίζα (λέμε τώρα και υποθέσεις εργασίας κάνουμε), πάλι είναι σκάνδαλο ολκής!

ΠΩΣ ΤΙΣ «ΠΕΤΑΕΙ» έτσι αυτές τις προβλέψεις η Κομισιόν! Θα έχουμε 8,5 εκατομμύρια άνεργους μέσα στην επόμενη χρονιά, μας δηλώνουν και δεν το έχουν σε τίποτε να τους αυξήσουν σε 10 εκατομμύρια ή 12 την επόμενη βδομάδα...

Οχι πως νοιάζονται έστω για έναν από αυτά τα εκατομμύρια. Ομως, ακόμα και τα δεινά που προξενούν στους λαούς προσπαθούν να τα ...γυρίσουν υπέρ τους. Θέλουν να φοβηθούμε και να αποδεχθούμε ως μόνη λύση την περικοπή δικαιωμάτων.

Ας έχουν υπόψιν τους, όμως, ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα λογαριάζουν. Και θα τους είναι ιδιαίτερα οδυνηρό να δουν αυτά τα εκατομμύρια έξω από τις επαύλεις τους...



Γρηγοριάδης Κώστας