ΜΝΗΜH
Κυριακή 10 Μάη 2009

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ
φΩΤ.

Την Κυριακή 3-5-09 έφυγε από τη ζωή ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ σε ηλικία 80 ετών, οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

Από μικρός στη βιοπάλη, γνώρισε από πρώτο χέρι την αδικία και το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την περίοδο της γερμανικής κατοχής να ενταχθεί στην Εαμική Εθνική Αντίσταση στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και αμέσως μετά να βοηθήσει σημαντικά ως σύνδεσμος στον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ.

Κατόπιν, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες αρχίζει το κυνήγι του μεροκάματου. Εργάζεται πολλά χρόνια, σε σκληρές συνθήκες, σαν μάγειρας και ψήστης σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και αργότερα στις οικοδομές, προκειμένου να εξασφαλίσει στην οικογένειά του αξιοπρεπή και όσο το δυνατόν πιο άνετη διαβίωση. Προτού πέσει βαριά άρρωστος στο κρεβάτι, όποτε συναντιόμασταν πάντα ρώταγε με ειλικρινές ενδιαφέρον «Πώς πάνε τα πράγματα»; «Τι λέει το Κόμμα για τις εξελίξεις»;.

Ο Περίανδρος Μαλούτας έμεινε πιστός και αταλάντευτος μέχρι την τελευταία του πνοή στα ιδανικά, τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ. Στην οικογένειά του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά για να τον θυμούνται.

Στην μνήμη του και ενόψει ευρωεκλογών προσφέρουμε μεσώ ΚΟΒ 902 του ΚΚΕ, στο τιμημένο Κόμμα της εργατικής τάξης, 50 ευρώ.

Ηλίας, Πηνελόπη και Ανδρέας Θερμός