ΓΟΝΕΙΣ - ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑμΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Καθοριστικό βήμα η συγκρότηση ενιαίου Συλλόγου

Αύριο Κυριακή η Γενική Συνέλευση, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων

Σάββατο 16 Μάη 2009

Ο Ενιαίος Σύλλογος έχει ήδη καταγράψει κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους
Γενική συνέλευση, όπου θα γίνει απολογισμός της προσωρινής διοικούσας και προσδιορισμός των εκλογών του, πραγματοποιεί αύριο Κυριακή ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος) και απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά. Η προσωρινή διοικούσα ενημερώνει ότι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου εγκρίθηκε η σύσταση και το καταστατικό του συλλόγου και καλεί τα μέλη του να διακινήσουν την πρόσκληση και την αίτηση εγγραφής στο περιβάλλον τους, στο θεραπευτήριο, στο ειδικό σχολείο και στο χώρο εργασίας.

Τη σπουδαιότητα της αυριανής Συνέλευσης και τους δρόμους τους οποίους ανοίγει, εξήγησε μιλώντας στο «Ρ» η Χαρά Γιαννακίδου, γενική γραμματέας της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου.

«Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, είναι ένα νέο βήμα, ποιοτικά ανώτερο στη συνδικαλιστική οργάνωση των γονέων και κηδεμόνων και των οικογενειών τους. Ως τώρα αυτό που υπήρχε ήταν από τη μια μεριά μικροί σύλλογοι, κατά σχολείο, κατά ίδρυμα, που αντικειμενικά λόγω των μεγάλων προβλημάτων που έχουν τα σχολεία και ιδρύματα, αφιέρωναν όλη τους τη δράση στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Από την άλλη πλευρά υπήρχαν οργανώσεις που εμφανίζονταν ως σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, που διαχειρίζονταν τεράστια κονδύλια και λειτουργούσαν και λειτουργούν σαν επιχειρηματίες.

Η εμφανιζόμενη ως δευτεροβάθμια οργάνωση των γονιών και κηδεμόνων ΑμΕΑ, η λεγόμενη ΠΟΣΓΚΑμΕΑ, δεν άφηνε κανένα περιθώριο έκφρασης της βάσης στις συνεδριακές διαδικασίες της, αφού ένα μεγάλο μέρος των μελών της ήταν σύλλογοι - εργοδότες και οι σύνεδροι στο συνέδριο που εξέλεγε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας διορίζονταν απ' την πλειοψηφία των ΔΣ. Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα των γονιών μέσω της φυσικής συμμετοχής να επηρεάσουν τη δράση των οργάνων. Πολύ περισσότερο όταν η ΠΟΣΓΚΑμΕΑ λειτουργεί χρόνια τώρα σαν μηχανισμός στήριξης της πολιτικής της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας.

Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών που τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σε κάποιο σχολείο ή ίδρυμα, ήταν πέρα και έξω απ' τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σε αυτή την ανάγκη ήρθε να απαντήσει με την ίδρυσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, στην ανάγκη της ενοποίησης του αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων και κηδεμόνων που έχουν ανάγκη από την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να επιβάλουν μια πολιτική που στο κέντρο της να είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και ιδιαίτερα ο ανάπηρος και η οικογένειά του. Να γιατί η εδραίωση αυτού του συλλόγου πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των οικογενειών των βαριά αναπήρων, γιατί πρέπει να κάνουμε όλοι υπόθεσή μας τη μαζικοποίηση της αυριανής γενικής συνέλευσης και τη μαζική συμμετοχή στις πρώτες εκλογές του συλλόγου».