ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κινητοποίηση ενάντια στη «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ»

Δυναμική κινητοποίηση έξω από την πόρτα του «φρουρίου» όπου συνεδρίαζε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, οργανώθηκε και εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία από την Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ

Κυριακή 17 Μάη 2009

Ενα μεγάλο πανό ξεδιπλώθηκε προχτές το απόγευμα έξω ακριβώς από την είσοδο του χώρου - στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης - όπου συνεδρίαζε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αγκαλιά και αντάμα με τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ - Γύρνα τους την πλάτη, ισχυρό ΚΚΕ».

Τα δρακόντεια μέτρα, που είχαν παρθεί για να κρατήσουν στο απυρόβλητο του λαϊκού κινήματος τα μέλη και τους καλεσμένους της Λέσχης, δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στους κομμουνιστές.

Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, έφτασαν ακριβώς απ' έξω, στην είσοδο του άντρου των τσακαλιών, και απέκλεισαν το χώρο για σχεδόν δύο ώρες.

Στρατός και αστυνομία που είχαν περικυκλώσει σε μεγάλη ακτίνα από στεριά και θάλασσα το χώρο, μαζί και οι εκατοντάδες των μυστικών υπηρεσιών, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την κινητοποίηση. Εκατοντάδες κομμουνιστές που συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της συνεδρίασης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με αποφασιστικότητα έστειλαν σαφέστατο μήνυμα στους εκπροσώπους του δικομματισμού, που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Λέσχης, όπως και στον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στην υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη.

Παράλληλα, όμως, με αυτή την πρωτόγνωρη για την ιστορία συνεδριάσεων της Λέσχης κίνηση, έστειλαν μήνυμα και στον ελληνικό λαό και στους λαούς όλου του κόσμου ότι οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι, ότι οι λαοί πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Και ότι και εδώ, στην Ελλάδα, ενόψει των ευρωεκλογών, οι εργαζόμενοι της χώρας μας καμιά δουλειά δεν έχουν μαζί τους.

Και είναι πρωτόγνωρη αυτή η κίνηση γιατί, όπως είπε και ένας Γερμανός δημοσιογράφος, που συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους, από το 1974, οπότε και παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είναι η πρώτη φορά που γίνεται διαδήλωση σαν και αυτή που διοργάνωσε το ΚΚΕ, εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του γι' αυτή την κίνηση.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αγκαλιά με τα τσακάλια

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν οι πρώτοι διαδηλωτές έφτασαν από διάφορα σημεία έξω από τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης. Σε λίγα λεπτά ο χώρος της εισόδου πλημμυρίζει με κόκκινες σημαίες. Ξεδιπλώνουν το πανό: «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αγκαλιά και αντάμα με τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ - Γύρνα τους την πλάτη, ισχυρό ΚΚΕ».

Τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα. «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», «Ανυπακοή και απειθαρχία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή». Ο παλμός είναι εντυπωσιακός.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, απ' τα μεγάφωνα ακούγεται το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους: «Καταδικάστε την ιμπεριαλιστική πολιτική. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα του κεφαλαίου. Καταψήφισέ τους στις ευρωεκλογές. Μην περιμένεις να αλλάξουν, μπορούν μόνο να γίνουν ακόμα χειρότεροι. Τιμώρησέ τους, ψήφισε τώρα ΚΚΕ».

Ο λαός να τους καταδικάσει με την ψήφο του, στηρίζοντας το ΚΚΕ

Ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε στη κινητοποίηση, δήλωσε στον «Ρ»: «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, πρώτα απ' όλα να καταδικάσει με την πάλη του και με την ψήφο του στις 7 του Ιούνη τους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού, των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας που συμμετέχουν σε αυτή τη σύσκεψη των τσακαλιών, στην οποία βέβαια παίρνουν μέρος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και που, παρά τη μυστικότητα την οποία κρατούν, γνωρίζουμε ότι αυτό που συζητούν σήμερα είναι το πώς θα περάσουν τα μέτρα κατά των εργαζομένων ενόψει της οικονομικής κρίσης και πώς θα προσπαθήσουν να τσακίσουν τις αντιστάσεις των λαών. Το μήνυμα λοιπόν πρέπει να είναι: Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί, και οι εργαζόμενοι και ο λαός μας πρέπει να το δείξουν και με την ψήφο τους καταδικάζοντας τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών και αυτούς που είναι συμβιβασμένοι, στηρίζοντας το ΚΚΕ».