ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ
Καλούνται να αντιπαλέψουν την πολιτική της απελευθέρωσης

Για τη στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της μίλησε χτες στους εργαζόμενους του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος. Πλατιά εξόρμηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για τη σημερινή απεργία

Πέμπτη 21 Μάη 2009

Από τη χτεσινή εξόρμηση του ΠΑΜΕ στο σταθμό Λαρίσης
Το πρόβλημα στον ΟΣΕ δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία, τόνισε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, ο οποίος περιόδευσε στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης του Κόμματος για τις ευρωεκλογές και της απεργίας που έχουν εξαγγείλει σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Οπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πορείας που έχει χαραχθεί από κοινού, από την ΕΕ, δηλαδή τα πολυεθνικά μονοπώλια που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο τομέα, μαζί, σε συνεννόηση, σε αρμονία, σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Αυτή είναι η βασική αιτία», σημείωσε, καλώντας τους εργαζόμενους να μην τσιμπήσουν από τα σχέδια της κυβέρνησης, να βγάλουν συμπεράσματα και να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού, με τη μαζική συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία, αλλά και μέσα από τις ευρωεκλογές, ενισχύοντας το ΚΚΕ. «Είναι μια ευκαιρία - συμπλήρωσε - να τιμωρηθεί ο δικομματισμός», καλώντας τους εργαζόμενους να πάνε «με πείσμα και με φανατισμό στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι».

Με τη σημερινή τους απεργία οι εργαζόμενοι καλούνται να καταδικάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της ΕΕ και του κεφαλαίου, που προβλέπουν την επιτάχυνση της διάλυσης του ΟΣΕ και την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων τομέων του αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τα όσα επανέλαβε χτες η κυβέρνηση, το σχέδιο περιλαμβάνει απολύσεις 3.000 και πλέον σιδηροδρομικών, εισβολή ιδιωτικών επιχειρήσεων στις κερδοφόρες δραστηριότητες, «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια (έως και διπλασιασμό) και δραστική περικοπή δρομολογίων. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. έξω από το κτίριο της διοίκησης του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου και θα ακολουθήσει πορεία. Στη Θεσσαλονίκη, οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Σε ξεσηκωμό για έναν ΟΣΕ αντίστοιχο των λαϊκών αναγκών κάλεσαν επιβατικό κοινό και εργαζόμενους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που χτες έκαναν εξόρμηση στο σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ, στην Αθήνα. Μοιράζοντας ανακοινώσεις, οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν σε αγώνα για τη διεκδίκηση ενός σιδηρόδρομου που θα είναι μέσο μαζικής, φτηνής, σύγχρονης και ασφαλούς μεταφοράς του λαού, ο ΟΣΕ να αποτελεί λαϊκή περιουσία, να ανήκει σε ενιαίο τομέα Μεταφορών, 100% δημόσιο, που θα λειτουργεί με κεντρικό σχεδιασμό και θα υπόκειται σε εργατικό έλεγχο.