Εκθεσιακές διαδρομές
Σάββατο 23 Μάη 2009

Εργο του Ανατολή Λαζαρίδη
Στην γκαλερί «Ερση» (Κλεομένους 4) εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8 μ.μ.) έκθεση έργων της Σαντάλ Σκιαδαρέση. Η δημιουργός επηρεασμένη από τα ταξίδια της στη Σενεγάλη, δημιούργησε έναν κύκλο δουλειάς με πορτρέτα παιδιών και αντικείμενα εμπνευσμένα από την καθημερινή ζωή του χωριού Kafuntin. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9/6.

Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Αμερικής 13), παρουσιάζονται έργα της Πελαγίας Κυριαζή. Οπως σημειώνει η καλλιτέχνις για τη δουλειά της «Τα μεγάλα σχέδια σε χαρτί, η χαρακτική και η φωτογραφία, απέκτησαν νέα σημασία για μένα. Διερευνώντας το ίδιο θέμα με διαφορετικά μέσα, αναζήτησα τους τρόπους με τους οποίους μεταμορφώνονταν τα έργα μου. Ηθελα να απελευθερώσω την αρχική εικόνα από τη συμβατικότητα του μέσου της, είτε χαρακτική είτε φωτογραφία. Ηθελα ένα διάλογο ανάμεσα στη φωτογραφία, τη χαρακτική και την επιφάνεια της εκτύπωσης».

Αναδρομική έκθεση του Ανατολή Λαζαρίδη (1916 - 1989) φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη (Πειραιώς 51, πλ. Κουμουνδούρου). Εως τις 30/6, εκτίθενται 65 δημιουργίες (γλυπτά, χαρακτικά, σχέδια, έργα ζωγραφικής) της δεκαετίας του 1960 αλλά και μεταγενέστερα, που αντιπροσωπεύουν την ώριμη φάση της δουλειάς του καλλιτέχνη. Τα έργα αποτελούν δωρεά της συζύγου του Αννας Λαζαρίδη προς την Πινακοθήκη. Ο Ανατολής Λαζαρίδης υπήρξε πολυσήμαντος δημιουργός. Ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, κριτικός λογοτεχνίας και εικαστικών τεχνών, εικονογράφος βιβλίων και ποιητής, άφησε πλούσιο έργο.

Μέχρι τις 29/5 παρατείνεται η έκθεση έργων του Μανώλη Ζαχαριουδάκη στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8).