«Νεανική ψήφος απειθαρχίας και αντεπίθεσης, ισχυρό ΚΚΕ»

Μεγάλη νεολαιίστικη συγκέντρωση του ΚΚΕ χτες το βράδυ στο Θησείο

Τετάρτη 27 Μάη 2009

*

Η ανυπακοή και η απειθαρχία ταιριάζουν στους νέους. «Μην ανέχεσαι να σε φοβίζουν. Φόβησέ τους εσύ. Τώρα ισχυρό ΚΚΕ», καλούσε το πανό στην πλάτη της εξέδρας, στη μεγάλη νεολαιίστικη συγκέντρωση του ΚΚΕ, χτες στον πεζόδρομο του Θησείου. Γεμάτη νιάτα που ανέμιζαν τις κόκκινες σημαίες, γεμάτη αποφασιστικότητα η συγκέντρωση που δήλωνε: «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη».

Κάλεσμα στους νέους να χρησιμοποιήσουν το όπλο της ψήφου, να το χρησιμοποιήσουν τιμωρώντας τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν εναλλάξ τον τόπο και ενισχύοντας το βασικό πολιτικό τους αντίπαλο, το ΚΚΕ, απηύθυνε η Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στους νέους και τις νέες που έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στη χτεσινή συγκέντρωση νεολαίας του Κόμματος, πλημμυρίζοντας την πλατεία στο Θησείο. «Νεανική ψήφος απειθαρχίας και αντεπίθεσης, ισχυρό ΚΚΕ», «ανυπακοή στην ΕΕ», δήλωναν οι συγκεντρωμένοι νέοι και νέες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, νέοι που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ σε μικρούς και μεγάλους αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα, ανεμίζοντας ένα μεγάλο γιγαντοπανό στο κέντρο της συγκέντρωσης, απηχώντας τα μηνύματα - καλέσματα του Κόμματος που κοσμούσαν σε πανό και αφίσες το χώρο της συγκέντρωσης.

Μαθητές, νέοι εργάτες, άνεργοι, νέοι που βρίσκονται στα θρανία της κατάρτισης είχαν προσυγκεντρωθεί από νωρίς στο σταθμό του Θησείου. Μαζί τους ενώθηκαν οι φοιτητές που έφτασαν με μια ρωμαλέα προσυγκέντρωση από το Μοναστηράκι και ακόμα σπουδαστές των ΤΕΙ που δόνησαν με την προσυγκέντρωσή τους όλο τον πεζόδρομο του Θησείου. Σ' αυτά τα παιδιά, παιδιά της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, παιδιά που έχουν εξαπατηθεί και τα ίδια και οι οικογένειές τους από τα ψέματα που τους είπαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, απευθύνθηκε, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Τους κάλεσε να μη συνδέσουν την τύχη τους με τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, τονίζοντάς τους ότι δε θα μετανοιώσουν για την ψήφο τους. Στις 15 μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες συνεχίζουν με αισιοδοξία τη μάχη για να μην υπάρξει ούτε μια χαμένη ψήφος για το ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο δρόμος της αντεπίθεσης, να έρθει πιο κοντά η προοπτική της αλλαγής. Και όπως είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η αλλαγή θα έρθει μέσα από το λαό και η νεολαία θα βάλει τη δική της σφραγίδα.