Αποπροσανατολισμός από την ουσία του ευρωμονόδρομου...
Πέμπτη 28 Μάη 2009

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ολοένα ανεβαίνει. Πού θα φτάσουμε πια. Μιλάμε για απίστευτα βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις στην ουσία των προβλημάτων!

Τα κομβικά ερωτήματα βροχή: Είναι καλά ή κακά τα παπαγαλάκια; Νοιώθει αυτοπεποίθηση ο Καραμανλής; Εχει αρχηγικό προφίλ ο Παπανδρέου; Τι απεικονίζουν επακριβώς τα γκάλοπ;

Ποιος έχει τη μεγαλύτερη συσπείρωση; Τι είδους πόλωση χρειάζεται κάθε κόμμα;

Αυτά αναλύουν και με αυτά ασχολούνται. Πάντα στο όνομα του πολίτη, της προόδου του έθνους και της εξόδου από την κακή κρίση που μας έχει πλήξει κι εμάς.

Εν ολίγοις είναι στον ...κόσμο τους! Στον κόσμο των επικοινωνιολόγων και των εκλογολόγων, στον κόσμο της πελατειακής σχέσης, του ρουσφετιού και του ψέματος.

Ενός κόσμου όπου το αντικείμενο είναι η διαχείριση της ίδιας πολιτικής γι' αυτό και δεν τους χρειάζεται καμία πολιτική συζήτηση.

Μάλλον αυτό που τους χρειάζεται είναι ο αποπροσανατολισμός από την ουσία των αντιλαϊκών πολιτικών του ευρωμονόδρομου

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ αυτήν την περίοδο όλοι πρέπει να είμαστε ολίγον «οικολόγοι», το επιτάσσει η μόδα των ημερών, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε προγράμματα για την «πράσινη επιχειρηματικότητα».

Φταίει τώρα το ΠΑΣΟΚ αν τους κάνει μήνυση που του κλέβουν τα συνθήματα; Πώς να το κάνουμε δηλαδή, αυτή την έκφραση την πλάσαρε πρώτος ο Γ.Παπανδρέου, οπότε έχει και τα... δικαιώματα.

Αν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «πράσινη ανάπτυξη», όμως μην έχετε αμφιβολίες, την επιχειρηματικότητα εννοούσε και τίποτε άλλο.

Αλλωστε αυτά τα δύο και στη γλώσσα του ΠΑΣΟΚ και στη γλώσσα της ΝΔ ταυτίζονται απολύτως.

Γιατί ανάπτυξη χωρίς κάποιοι να αυξάνουν τα κέρδη τους, τι να την κάνουν; Δεν έχει κανένα νόημα γι' αυτούς.



Γρηγοριάδης Κώστας