ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Στη Θεσσαλονίκη το νέο κρούσμα

Σε απολογία για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, καλούνται τέσσερις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Πέμπτη 28 Μάη 2009

Motion Team

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, έξω από κατάστημα της «Τζάμπο», στη Θεσσαλονίκη
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι δικαστικές διώξεις σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης του Νίκου Νικολόπουλου από τα καταστήματα της πολυεθνικής «ΤΖΑΜΠΟ». Χθες, στη βάση σχετικής δικογραφίας, τέσσερις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους και μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, κλήθηκαν να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην πόλη το προηγούμενο διάστημα έξω από τα καταστήματα «ΤΖΑΜΠΟ».

Η νέα εξέλιξη έρχεται δύο μέρες μετά την κλήση σε απολογία που έλαβε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Παναγιώτης Μπάνος. Την ίδια ώρα, 48 ακόμα μηνύσεις και αγωγές, που κατέθεσε η εργοδοσία σε βάρος συνδικάτων και συνδικαλιστών, εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση και «τυφλή» Δικαιοσύνη στοχοποιούν τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, επειδή με τη δράση τους στέκονται εμπόδιο στα σχέδια να συρθούν οι εργαζόμενοι στη συναίνεση και την υποταγή, προϋπόθεση αναγκαία για το κεφάλαιο στην προσπάθειά του να ξεπεράσει την κρίση με το λιγότερο δυνατό κόστος για την κερδοφορία του.

Καταγγέλλοντας τη νέα τρομοκρατική επίθεση, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι οι δικαστικές διώξεις δεν είναι ικανές να σταματήσουν τον αγώνα της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κλάδο, αλλά και τον αγώνα για τη διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να απαντήσουν σε όλους αυτούς, που, παραμονές των ευρωεκλογών, τους καλούν να υποταχθούν στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. «Στη δημοκρατία της υποταγής στο κεφάλαιο, απαντάμε με τη δημοκρατία της αλληλεγγύης και των αγώνων της εργατικής τάξης», τονίζει. Το πογκρόμ διώξεων καταγγέλλει και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, καλώντας κάθε εργαζόμενο και σωματείο να αντιτάξει μέτωπο αντίστασης κατά της εργοδοτικής - κρατικής - δικαστικής καταστολής.