ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Ζητάνε από το ΠΑΜΕ να καταδώσει συνδικαλιστές!

Νέα θρασύτατη παρέμβαση από τη Δικαιοσύνη, η οποία, με εισαγγελική εντολή, ζητά να κατονομαστούν όσοι συμμετείχαν το Γενάρη σε κινητοποίηση στην Καρδίτσα

Πέμπτη 4 Ιούνη 2009

Σε όλους τους τόνους, το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει πως η τρομοκρατία κυβέρνησης - πολυεθνικής - Δικαιοσύνης δε θα περάσει
Με ιδιαίτερο ζήλο «εργάζονται» οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της χώρας, ευθυγραμμισμένες πλήρως με την «εντολή» Σανιδά, για την άμεση καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων που οργάνωσε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στα καταστήματα της πολυεθνικής «Τζάμπο» σε όλη τη χώρα, ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία.

Η «σκυτάλη» από την Εισαγγελία της Κέρκυρας - όπου με εντολή της κλήθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων να δώσει εξηγήσεις, σχετικά με το περιεχόμενο ανακοίνωσης του σωματείου για τα «Τζάμπο» - πέρασε χτες στο Πταισματοδικείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, το 19ο Προανακριτικό Τμήμα, εκτελώντας παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας, καλεί το ΠΑΜΕ να δώσει τα ονόματα (!) συνδικαλιστών και εργαζομένων που οργάνωσαν κινητοποιήσεις έξω από τα «Τζάμπο» της περιοχής ενάντια στην απόλυση του Ν. Νικολόπουλου, με προφανή στόχο να προσωποποιήσουν τις διώξεις που έχουν ήδη έτοιμες.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Προς εκτέλεση της υπ' αρθμ. Α09/218α παραγγελίας του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καρδίτσας παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε το συντομότερο δυνατό τα πλήρη στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου της οργάνωσής σας κατά την 17/1/2009»! Οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές αξιοποιούν κάθε «εργαλείο» που διαθέτουν για να χτυπήσουν όπως μπορούν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να ζητούν από τις ταξικές δυνάμεις να γίνουν καταδότες! Αμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΜΕ, που σε όλους τους τόνους ξεκαθάρισε ότι η εισαγγελική εντολή θα καταλήξει στα σκουπίδια, όπως και κάθε προσπάθεια να αποσπαστούν ονόματα συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος.

Στη Θεσσαλονίκη

Ιδιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 4 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τις κινητοποιήσεις που έγιναν στις 31 Μάρτη του 2009. Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Κώστας Ψυχογιός, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ, και ο Αντώνης Χανίδης από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, διώκονται με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομη βία και δυσφήμιση ανώνυμης εταιρείας.

Στη δικογραφία, από τους μάρτυρες κατηγορίας, κατονομάζεται και η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για την οποία όμως δεν απαγγέλλονται κατηγορίες πιθανόν λόγω της βουλευτικής ασυλίας. Τη νέα τρομοκρατική επίθεση καταγγέλλουν, με ανακοινώσεις τους, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.