ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 4 ΙΟΥΛΗ
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην αντεπίθεση

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί φέτος, για 9η συνεχή χρονιά, το διήμερο εκδηλώσεων στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια

Παρασκευή 19 Ιούνη 2009

Από τις περσινές εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο πάρκο ΦΙΞ
Ξεκίνησαν, ήδη, οι προετοιμασίες για το διήμερο εκδηλώσεων για τη μετανάστευση, που διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο, 4 Ιούλη, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια.

«Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού διημέρου για τη μετανάστευση. Κόντρα στο κλίμα που διαμορφώνεται από κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΜΜΕ κατά των μεταναστών, σήμερα που γενικεύεται η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα από την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης. «Σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η ταξική ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών», σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους.

Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Η αστική τάξη με τα κόμματα και τους μηχανισμούς της, πατώντας πάνω σε αντικειμενικά προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν στις εργατογειτονιές της Αθήνας λόγω της γκετοποίησης των μεταναστών, προσπαθούν να μολύνουν τη συνείδηση των εργαζομένων με το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού. Να αποπροσανατολίσουν την πάλη της εργατικής τάξης από τον ένοχο αυτής της κατάστασης, την πολιτική της ΕΕ, που την προωθούν πιστά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ., και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να περάσουν στα κρυφά τη νέα αντεργατική καταιγίδα και να στρέψουν ένα κομμάτι της εργατικής τάξης απέναντι σε ένα άλλο.

Την κοινή πάλη, την αντεπίθεση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων προτάσσει το ΚΚΕ ως τη μόνη διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση
Αυτοί που υποκριτικά διαμαρτύρονται για τη μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα μας, στήριξαν και στηρίζουν τη δράση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που προκάλεσαν αυτό το φαινόμενο. Συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς του Αφγανιστάν, στους δύο πολέμους στο Ιράκ, στηρίζουν την εκμετάλλευση από τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια του πλούτου ασιατικών και αφρικανικών χωρών, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι λαοί στην εξαθλίωση, στην πείνα, άρα και στη μετανάστευση. Αυτοί που ζητωκραύγαζαν για τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες μαζί με τους ιμπεριαλιστές και τα κέντρα τους, τώρα προβληματίζονται, τάχα, γιατί οι λαοί από αυτές τις χώρες έρχονται στη χώρα μας.

Αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι οι ίδιοι που κερδίζουν από αυτό. Οι παράνομοι, οι τρομοκρατημένοι από τις δυνάμεις καταστολής και την εργοδοσία, ασυνδικάλιστοι εργάτες μετανάστες αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα εκμετάλλευσης, το πιο φθηνό εργατικό δυναμικό. Μαζί με την εργοδοσία κερδίζουν και άλλοι, που νοικιάζουν υπόγεια και αποθήκες σε τιμές σουίτας με στοιβαγμένους μετανάστες, αλλά και ένα κομμάτι που διαπλέκεται με τον κρατικό μηχανισμό και κερδοσκοπεί, εκμεταλλευόμενο την αγωνία τους για μια άδεια εργασίας.

Καλούμε την εργατική τάξη να αποκρούσει τις εθνικιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις που μπορεί να τις κραυγάζει ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά πηγάζουν από την πολιτική της ΕΕ, τις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο μονόδρομος για την εργατική τάξη είναι η πάλη, η οργάνωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών στα ταξικά σωματεία, η κοινή δράση για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, των εργατών Ελλήνων και μεταναστών, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, για τη Λαϊκή Εξουσία, για το σοσιαλισμό».