Ζήλιες, φόνοι και ουρανοί
Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Τζένιφερ 8», Αντι Γκαρσία και Ούμα Θέρμαν. (MEGA 22.40)
Εξι μέρες μετρά η σελήνη, τρεις ο μήνας, που προχωρά ζεστά, σχεδόν καλοκαιρινά. Δεν έχουμε διάθεση να δούμε τηλεόραση, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουμε και χρήματα να πάμε στο θέατρο ή κάπου, τέλος πάντων. Σκέψεις να αλλάξουμε, ιδέες να ανταλλάξουμε, να χαμογελάσουμε επιτέλους. Ετσι, αναγκαστικά, θα ρίξουμε μια ματιά στο σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Από το MEGA στις 22.40 «Τζένιφερ 8» του Μπρους Ρόμπινσον.

Ο αστυνομικός Τζον Μπέρλιν από το Λος Αντζελες αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια μικρή πόλη της βόρειας Καλιφόρνιας. Λίγο μετά την άφιξή του εκεί, αποκαλύπτεται πως στην πόλη έχουν γίνει κάποιες δολοφονίες. Στις έρευνες που διεξάγει ο Μπέρλιν, αρχίζει να πιστεύει ότι βρίσκεται στα ίχνη ενός κατά συρροή δολοφόνου, που τώρα σκοπεύει να σκοτώσει το 8ο θύμα του, με κωδικό όνομα Τζένιφερ. Στη συνέχεια των ερευνών του, οδηγείται σε μια όμορφη τυφλή γυναίκα, η οποία φαίνεται να είναι η μόνη που μπορεί να τον βοηθήσει. Ωστόσο, όσο περισσότερο εμπλέκεται στην υπόθεση, ανακαλύπτει πως ο ίδιος βρίσκεται στη μέση ενός εφιάλτη, στον οποίον όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη και αυτός ο ίδιος. Με τους Αντι Γκαρσία και Ούμα Θέρμαν.

Από τον ALPHA στις 02.15 «Να γδυθώ ή θα με γδύσεις» του Ρίτσαρντ Λανγκ. Πρόκειται για μια αισθηματική κομεντί, που αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή, ο οποίος διατηρεί ερωτικές σχέσεις με μια νεαρή φοιτήτριά του. Η γυναίκα του καθηγητή, όταν το μαθαίνει, την πιάνει υστερία. Ομως, όταν το σκέπτεται πιο ήρεμα, αποφασίζει να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και να κάνει και αυτή μια σχέση με ένα νεότερο, αλλά ασήμαντο άνδρα. Ο σύζυγος ενοχλείται, αλλά προσπαθεί να το κρύψει, εκείνο, όμως, που τον κάνει έξω φρενών είναι η πρόταση της συζύγου του να κάνουν και οι τέσσερις μαζί διακοπές, μια και το σπίτι στην εξοχή ανήκει και στους δύο! Με τους Αντονι Χόπκινς, Μπο Ντέρεκ και Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

Από την ΕΤ- 3 στις 00.30 «Το μάτι τ' ουρανού» του Τζον Ρουάν. Μια δραματική - φανταστική ταινία, που μας έρχεται από την Αυστραλία με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Κογιότ.

Ο Ορτ είναι ένα απίθανο ατίθασο αγόρι 12 ετών, που ζει με τη μητέρα του και την αδελφή του σε κάποια επαρχία. Οι καλύτεροι φίλοι του είναι ο πατέρας του, η μαγείρισσα και ο Σαμ, ο γιος του ιδιοκτήτη του τοπικού γκαράζ. Οταν ο Σαμ τραυματίζεται πολύ σοβαρά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Η οικογένειά του αποφασίζει να πάρει σπίτι τον Σαμ, που είναι μήνες σε κώμα. Μια μέρα εμφανίζεται ένας άγνωστος που ψάχνει για δουλιά, τον δέχονται και ξαφνικά μέσα στο σπίτι, όπου κυριαρχούσε η θλίψη, αλλάζουν όλα, και αρχίζει πάλι η ζωή να γίνεται ευχάριστη και ερωτική. Η ταινία διακρίθηκε σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ και απέσπασε πολλά βραβεία.

Από τη ΝΕΤ στις 00.30 θα παρουσιαστεί η ελληνική ταινία της Ελένης Αλεξανδράκη «Σταγόνα στον ωκεανό». Πρόκειται για μια αισθηματική περιπέτεια σε σενάριο Ελένης Αλεξανδράκη και Ανδρέα Στάικου, με πρωταγωνίστρια την Αμαλία Μυτούση. Μια ηθοποιός ερωτεύεται ένα λιποτάκτη του στρατού και η σχέση της αυτή έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη δουλιά της. Η ταινία απέσπασε κρατικό βραβείο ταινίας μεγάλους μήκους 1995. Α` τηλεοπτική προβολή.