ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Επιθέσεις σε αμερικανικά ξενοδοχεία
Σάββατο 18 Ιούλη 2009

Συντρίμμια μετά τις βομβιστικές επιθέσεις
ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χτες σε δύο υπερπολυτελή αμερικανικά ξενοδοχεία της Τζακάρτα με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 να τραυματιστούν. Τα δύο ξενοδοχεία, «J.W. Marriott» και «Ritz-Carlton», χτυπήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, με εκρηκτικά που είχαν μεταφέρει σε δωμάτια οι καμικάζι οι οποίοι και είχαν εμφανιστεί ως πελάτες. Οι εκρήξεις προκάλεσαν τρόμο, καθώς ήταν ιδιαίτερα ισχυρές και το οστικό κύμα ήταν τέτοιο που συγκλόνισε όλη την περιοχή.

Οι αρχές της Ινδονησίας αποδίδουν την επίθεση σε «ισλαμιστές με διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα», ενώ ως κύρια ύποπτη εμφανίζεται να είναι η ισλαμιστική οργάνωση «Τζεμάα Ισλαμίγια», η οποία δρα στην Ινδονησία, στη Μαλαισία, στις Φιλιππίνες και την Αυστραλία ευαγγελιζόμενη τη δημιουργία ισλαμικού κράτους στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη οργάνωση είχε συμμετάσχει, στο πλευρό των Ταλιμπάν, και στον πόλεμο του Αφγανιστάν τη δεκαετία του '80, εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, υπό τις εντολές των ΗΠΑ... Ενώ και σήμερα μπορεί να αξιοποιείται για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή προκειμένου να βρίσκονται τα ...προσχήματα που απαιτούνται.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις 10 μέρες μετά την επανεκλογή του φιλοαμερικανού προέδρου της χώρας, σε ένα μουσουλμανικό κράτος, με τις «Κασσάνδρες» να προβλέπουν συνέχεια, κινδυνολογώντας κατά το συνήθη τρόπο αναφορικά με την «τρομοκρατική απειλή και την ανάγκη αντιμετώπισής της».

Το διπλό χτύπημα στην Τζακάρτα καταδίκασαν εκ μέρους των ΗΠΑ ο πρόεδρος της χώρας Μπάρακ Ομπάμα και η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές θύμισαν ότι «η απειλή της τρομοκρατίας είναι ζωντανή. Την καταδίκη της εξέφρασε και η σουηδική Προεδρία της ΕΕ.