ΜΑΘΗΤΕΣ
«Κλείνουν» τα ΤΕΕ του Πειραιά

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα κλείσουν τα ΤΕΕ του Πειραιά. Σήμερα στις 8.30 μμ η συναυλία στον πεζόδρομο της Σωτήρος. Μαθητικό συλλαλητήριο στις 15 Νοέμβρη στην Πάτρα

Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000

Σε διήμερο κλείσιμο όλων των Τεχνολογικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) προχωρούν οι μαθητές του Πειραιά, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη και την Παρασκευή 10 Νοέμβρη. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση των μαθητών των ΤΕΕ από τον Πειραιά που έγινε μετά κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά.

Επίσης, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη σημερινή συναυλία, όπου θα συμμετέχουν μαθητικά μουσικά συγκροτήματα. Η συναυλία θα γίνει στον πεζόδρομο της Σωτήρος πίσω από την Ιωνίδειο Σχολή και θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ.

Οι μαθητές των ΤΕΕ διαμαρτύρονται για το τέλμα που έχουν φτάσει τα σχολεία τους, στα οποία ακόμα δεν έχουν πάει τα βιβλία, ούτε οι καθηγητές που χρειάζονται, ενώ και ο εργαστηριακός εξοπλισμός καθώς και οι αίθουσες διδασκαλίας είναι ελλιπή. Στη χτεσινή συνεδρίαση οι μαθητές των ΤΕΕ συζήτησαν για τα οξυμένα αυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη φοίτησή τους, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη για συντονισμένο αγώνα και πάλη για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 για το Ενιαίο Λύκειο και 2640/98 για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση.

Επισημάνθηκε και καταγγέλθηκε από τους μαθητές η βίαιη εκδίωξη των μαθητών από το σχολείο τους, αλλά και η αλλαγή σχολείου που τους επιβάλλεται, όταν δε συμπληρώνονται αριθμητικά τα τμήματα των διαφόρων ειδικοτήτων. Τότε, οι μαθητές αναγκάζονται να αλλάζουν σχολείο και πολλές φορές πηγαίνουν σε σχολείο που βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από την περιοχή στην οποία κατοικούν.

«Με τη διήμερη κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τη βίαιη εκδίωξή μας από το σχολείο. Η ανάγκη κατάργησης του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2640/98 αναδείχνεται όλο και πιο έντονα, ζώντας καθημερινά την υποβάθμιση της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης», μας λέει ο Μιχάλης Κορδονέλλης, μαθητής του 1ου ΤΕΕ Δραπετσώνας.

Οι μαθητές των ΤΕΕ καλούν όλους τους μαθητές σε συντονισμό και διαρκή αγώνα, διεκδικώντας άμεσα την κατάργηση των Πανελλαδικών και Νομαρχιακών εξετάσεων, ειδικότητες που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, εργαστήρια εξοπλισμένα και σύγχρονα, άμεση κάλυψη των αναγκών σε βιβλία και καθηγητές, εξασφάλιση εργασίας με δικαιώματα.

Νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν και οι μαθητές στην Πάτρα, με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας. Το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 15 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στην πλατεία Ολγας. Νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού έχει οριστεί για αύριο Κυριακή.