ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μεθοδικές και επαναλαμβανόμενες ενέργειες

Τον θερινό αιφνιδιασμό επιστράτευσε η Πρυτανεία για την υλοποίηση πτυχών της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής προχωρώντας σε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

«Λυμένα χέρια» ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις για την ψήφιση και υλοποίηση ζητημάτων που σχετίζονται με την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης επιδιώκει να έχει η πρυτανεία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που προχώρησε μέσα στο κατακαλόκαιρο σε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Την περασμένη Τετάρτη 29/7/09 η εκλεγμένη με την στήριξη της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ πρυτανεία όρισε συνεδρίαση της Συγκλήτου έχοντας στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης 30 θέματα. Θέματα, όπως ο ορισμός επιτροπής εσωτερικού κανονισμού, η αναμόρφωση του οργανισμού των διοικητικών υπηρεσιών, η έγκριση του απολογισμού του οικονομικού έτους 2008 κ.ά. για τα οποία η πρυτανεία θεώρησε σκόπιμο να περάσει για ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι. Μια ενέργεια διόλου τυχαία και επαναλαμβανόμενη. Υπολογίζει και φοβάται η πρυτανεία και οι συν αυτή ομοϊδεάτες της, τις κινητοποιήσεις των φοιτητών που μαζί με το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό δίνουν μάχη και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για να μην περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα που με, κορωνίδα αυτής της επίθεσης, το νέο νόμο - πλαίσιο επιδιώκουν την επιχειρηματική λειτουργία και δράση του δημόσιου πανεπιστημίου. Η πρυτανεία επιδιώκει και θέλει να βάλει πλάτη για την προώθηση αυτής της πολιτικής γι' αυτό κατέφυγε άρον άρον για ακόμη μια φορά σε συνεδρίαση συγκλήτου μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις, για να φέρει φοιτητές και καθηγητές μπροστά σε τετελεσμένα την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταγγέλλει την νέα αυτή απροκάλυπτη ενέργεια από την διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Νύχτα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, και χωρίς καμία αναστολή, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καλείται να ανταποκριθεί στην απαίτηση του κεφαλαίου για βαθύτερη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, μιμούμενη - ίσως - την τακτική της κυβέρνησης, που επίσης κατακαλόκαιρο, προωθεί και ετοιμάζεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ (Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης)!!

Οση προσπάθεια όμως και αν καταβάλλουν να "πέσουν στα μαλακά" όλοι εκείνοι που εναρμονίζονται πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για προσαρμογή της εκπαίδευσης στο εργασιακό μοντέλο των πολλών και διαφοροποιημένων σχέσεων εργασίας, των ευέλικτων μορφών "απασχόλησης" δεν θα τα καταφέρουν».

Τέλος, η ΝΕ Ιωαννίνων καλεί φοιτητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό να ορθώσουν το ανάστημά τους, να μην επιτρέψουν να γίνουνι τα πανεπιστήμια παραμάγαζα των επιχειρήσεων , να οργανώσουν την πάλη ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πανεπιστήμια που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσπιτώνουν τους φοιτητές για όλη την εξεταστική περίοδο του Σεπτέμβρη (2011-07-21 00:00:00.0)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις (2011-07-06 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στις σχολές (2007-10-26 00:00:00.0)
Απειλές απέναντι σε ενδεχόμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις (2005-01-25 00:00:00.0)
Αποφασιστική υπεράσπιση του ασύλου (1998-09-29 00:00:00.0)
Πτυχίο με... αντίτιμο (1996-07-05 00:00:00.0)