ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση στην Ακρόπολη στις 6 Αυγούστου

Για τα 64 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι απο τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Απ' την περσυνή εκδήλωση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης
Με αφορμή την 64η μαύρη επέτειο από το πυρηνικό ολοκαύτωμα - έγκλημα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές το 1945, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει φιλειρηνική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι: «64 χρόνια μετά. Ποτέ πια Χιροσίμα. Οχι στα πυρηνικά και τους εξοπλισμούς. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα».

Στο κάλεσμά της στο λαό και τη νεολαία, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

-- Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτα απ' όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

-- Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης «Αντιπυραυλικής Αμυνας» στην Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία και αλλού) που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχόμενου εγκατάστασης τέτοιας βάσης στη χώρα μας.

-- Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς. Την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.

-- Την εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.