Ολέθριες σχέσεις
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Σκηνή από την ταινία «Η κουκλίτσα»
Ο Ελία Καζάν υπογράφει το αισθηματικό δράμα «Η κουκλίτσα», παραγωγής 1956 που θα μεταδοθεί απόψε στο κανάλι της «ΒΟΥΛΗΣ» στις 11 το βράδυ. Ο Αρτσι Λι και η Μπέιμπι Ντολ είναι ένα ιδιόρρυθμο αντρόγυνο που ζει στον αμερικάνικο νότο. Ο γάμος τους όμως και η σχέση τους είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα. Ο Αρτσι έχει ένα μπαρ στην περιοχή, ενώ η 19χρονη Μπέιμπι Ντολ είναι αμπαρωμένη στο σπίτι, κοιμάται σε μια κούνια μωρού. Το ζευγάρι τσακώνεται διαρκώς για τα χρήματα και τον έρωτα. Ο Αρτσι, βασανισμένος από το γεγονός ότι ο γάμος του δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στη δουλειά του. Τότε εμφανίζεται ο Σίλβα Βακάρο, ένας έξυπνος Σικελός, που ανοίγει ένα μοντέρνο μπαρ και σε λίγο καιρό καταφέρνει να πάρει όλη την πελατεία του Αρτσι. Ο αντίπαλος του Αρτσι τον υποψιάζεται για δολιοφθορά και ξεκινάει εναντίον του μια ερωτική βεντέτα. Παίζουν: Καρλ Μάλντεν, Κάρολ Μπέικερ, Ελάι Γουάλας, Μίλντρεντ Ντάνουκ.

Ο Αντριαν Λιν σκηνοθετεί την αμερικάνικη ταινία «Ολέθρια σχέση», η οποία θα προβληθεί απόψε ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα από το «ΣΤΑΡ». Ο Νταν Γκάλαχερ, επιτυχημένος δικηγόρος, απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή με την σύζυγό του και την κόρη του. Κάποιο βράδυ και κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ραντεβού γνωρίζεται με την Αλεξ, μία δυναμική, αλλά μοναχική γυναίκα. Ο Νταν παρασύρεται από την γοητεία της και περνούν τη νύχτα μαζί. Ενώ όμως γι' αυτόν η γνωριμία τους ήταν κάτι το εφήμερο και επιπόλαιο, για την Αλεξ τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς αποκτά έμμονες ιδέες για τον Νταν. Τελικά, ξεπερνά τα όρια και δε διστάζει να απειλήσει την ηρεμία της οικογενειακής του ζωής με ολέθριες συνέπειες... Ερωτικό θρίλερ που προκάλεσε αντιδράσεις για το παρακινδυνευμένο σενάριο, με δυνατές ερμηνείες. Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Γκλεν Γκλόουζ, Αν Αρτσερ, Ελεν Φόλεϊ.

Τζαζ μουσική μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα στο Τρίτο Πρόγραμμα
«Οι συνεργασίες των ζώων» είναι το ωριαίο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ, στην «ΕΤ3». Βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες συναλλαγές και συνεργασίες γίνονται μεταξύ των ζώων με μόνο σκοπό την επιβίωση, με οφέλη και για τους δύο συνεργάτες. Ενα παράδειγμα είναι η σχέση του ζώου με τα παράσιτα που κατοικούν στο σώμα του. Από τα βαθιά παγωμένα νερά του ωκεανού ως τους ζεστούς αγρούς, δημιουργούνται τα πιο περίεργα ζευγάρια, που συνεργάζονται για το καλύτερο ή για το χειρότερο...

«Ησυχία! Γράφουμε...», από τη σειρά των ζωντανών ηχογραφήσεων της εκπομπής στο Δεύτερο Πρόγραμμα, σήμερα από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης τραγουδά ζωντανά στα στούντιο της ΕΡΑ, δημοτικά τραγούδια από την Πελοπόννησο και τη Στ. Ελλάδα, την Ηπειρο και τη Μακεδονία, ακόμα και νησιώτικα. Τον συνοδεύουν ο Ν. Φιλιππίδης με το κλαρίνο του, ο Γ. Μαρινάκης στο βιολί και ο Κ. Φιλιππίδης στο λαούτο.

Από τις 11 το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυχτα, μεταδίδεται απόψε από το Τρίτο Πρόγραμμα «ο ήχος των εκπλήξεων», με επιλογές από τζαζ συναυλίες με τους πιο διάσημους τζαζίστες: Τζίμι Σμιθ, Κένι Μπάρελ, Χέρμπι Χάνκοκ, Φρέντι Χάμπαρντ, Γκρόβερ Ουάσινγκτον, Τζάκι Μακλίν, Μακόι Τάινερ, Στάνλεϊ Ταρεντάιν, Λου Ντόναλτσον και πολλοί άλλοι.