ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η τύχη και το... βουνό
Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Eurokinissi

Μετά τη Σλάβια Πράγας ακολουθούν τα δύσκολα για τους «πράσινους», που κοντράρονται με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Αντίθετα συναισθήματα επιφύλαξε η χτεσινή κλήρωση της ΟΥΕΦΑ για τα πλέι οφ των φετινών προκριματικών στο Τσάμπιονς Λιγκ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» δικαιούνται να χαμογελούν και να σκέφτονται τους ομίλους της διοργάνωσης, αφού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Σέριφ από τη Μολδαβία. Αντίθετα οι «πράσινοι» έχουν δύσκολο έργο αφού τους έτυχε η ισχυρή Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η τύχη λοιπόν χαμογέλασε στους «ερυθρόλευκους» με το αναμενόμενο εύκολο έργο τους (με βάση το ποιοι ήταν οι αντίπαλοι) στους αγώνες του Αυγούστου να φαίνεται ακόμα πιο εύκολο στο άκουσμα του αντιπάλου τους. Η ρουμανική ομάδα είναι μία από τις πιο νέες στη διοργάνωση (ιδρύθηκε το 1997) ωστόσο μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να βάλει το στίγμα της στο πρωτάθλημα της χώρας έχει κατακτήσει 9 διαδοχικά πρωταθλήματα αλλά και 6 Κύπελλα. Στον προηγούμενο γύρο έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός τη σαφώς πιο έμπειρη και φαβορί των αναμετρήσεών τους Σλάβια Πράγας. Το τελευταίο γεγονός είναι αυτό που επισημαίνουν και οι άνθρωποι των πρωταθλητών στις δηλώσεις τους για τα παιχνίδια που όπως είπαν χρειάζεται προσοχή και δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Αντίθετα, προβληματισμό επέφερε στον Παναθηναϊκό η κλήρωση που τους φέρνει αντιμέτωπους με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού ήταν το χειρότερο σενάριο που σκέφτονταν στο «τριφύλλι». Oι «ροχιμπλάνκος» τερμάτισαν στην τέταρτη θέση και διαθέτουν σπουδαίους παίκτες όπως οι Φορλάν, Αγουέρο, Μάξι Ροντρίγκες, Σιμάο, Ουιφαλούσι, Ραούλ Γκαρσία. Από πλευράς παικτών ΠΑΟ ο Γιώργος Καραγκούνης παραδέχθηκε το δύσκολο της αποστολής, αλλά, όπως επισήμανε, «εντός γηπέδου θα αποδειχθούν όλα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων: Τρίτη 18/8 Σέριφ Τιρασπόλ - Ολυμπιακός. Τετάρτη 19/8 Παναθηναϊκός - Ατλέτικο Μαδρίτης. Τρίτη 25/8 Ατλέτικο Μαδρίτης - Παναθηναϊκός. Τετάρτη 26/8 Ολυμπιακός - Σέριφ Τιρασπόλ.