ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Σοσιαλισμός, η λύση για το λαό και τη νεολαία
Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στάλθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο από το Μανταμάδο Μυτιλήνης, ένα χωριό με πλούσια αγωνιστική παράδοση και εκατοντάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Κρατώντας τη σημαία του αγώνα ψηλά, η Οργάνωση Βάσης Μανταμάδου της ΚΝΕ πραγματοποίησε διήμερες εκδηλώσεις. Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε τουρνουά 5 Χ 5 από νέους του χωριού και το Σάββατο έγινε εκδήλωση στα πλαίσια του Φεστιβάλ με σύνθημα «Σοσιαλισμός: Η μόνη λύση για το λαό και τη νεολαία»!

Πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς το απόγευμα στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου ρίχνοντας μια ματιά στην έκθεση Φωτογραφίας και στο βιβλιοπωλείο που βρισκόταν στο χώρο. Η εκδήλωση άρχισε με τραγούδια και τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η νέα γενιά της υπαίθρου για να μπορέσει να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο των πατεράδων της, χρειάζεται μια πολιτική που θα της εξασφαλίζει αφενός το εισόδημά της και αφετέρου ένα επίπεδο ζωής στο χωριό που να ικανοποιεί τις ανάγκες της για μόρφωση, υγεία, πολιτισμό και αθλητισμό. Και η κατάσταση είναι το ίδιο δραματική στις παρεχόμενες από το κράτος υπηρεσίες στους παραπάνω τομείς. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η πολιτική της παράδοσης της Υγείας και της Παιδείας στο μεγάλο κεφάλαιο, η πολιτική της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, έχει αποτέλεσμα από χρόνο σε χρόνο την επιδείνωση του επιπέδου ζωής στα χωριά μας, μια επιδείνωση που κύρια πλήττει τους νέους αγρότες και τους κατοίκους τους».

«Αυτή είναι η πολιτική κι απ' αυτήν δεν είναι βέβαια όλοι χαμένοι. Γιατί κάτι τέτοιο ισχυρίζονται οι θιασώτες της, σημείωσε. Υπάρχει ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που είναι μικρό, και θησαυρίζουν με το να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Και τον καρπώνονται κύρια χάρη στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που τους κάνουν όλα τα χατίρια, είτε κρατώντας καθηλωμένους τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, είτε με τις φοροελαφρύνσεις που τους παρέχουν». Τέλος, απευθυνόμενος στη νέα γενιά, στους νέους ανθρώπους αυτού του χωριού με τη μεγάλη κομμουνιστική παράδοση, τους κάλεσε να οργανωθούν στην ΚΝΕ και να δώσουν μαζί της τον αγώνα για να απαλλάξουν τη ζωή από τα προβλήματα και να την κάνουν όμορφη όπως τους αξίζει για να ζήσουν.

Οι διήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την προβολή βίντεο για τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πολιτικά και αντάρτικα τραγούδια.