35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στις 10 έως 12 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, με σύνθημα «Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα», θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 10 - 11 - 12 Σεπτέμβρη, στο Στρατόπεδο «ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ». Καθημερινά, το Φεστιβάλ θα ξεκινάει στις 8 το βράδυ, και το εισιτήριο θα κοστίζει 6 ευρώ για κάθε μία ημέρα ή 15 ευρώ για όσους προμηθευτούν κάρτα τριημέρου. Το πρόγραμμα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει:

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Στην Κεντρική Σκηνή: Συναυλίες με τους Νίκο Κατσίκα, Ντιλέκ Κοτς (τραγουδάει στην ταινία «Πολίτικη Κουζίνα»), Γκόραν Μπρέγκοβιτς και αφιέρωμα στα Βαλκάνια. Στη Λαϊκή Σκηνή: Συζήτηση για τα Βαλκάνια, συναυλίες από ποντιακό συγκρότημα, Βασίλης Κασούρας. Στη Νεανική Σκηνή: Συναυλίες από τους Reactive, Χρονίρ, Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη, ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Στη Σκηνή Κινηματογράφου και Θεάτρου: Προβολή «Μοντέρνοι Καιροί» με ζωντανή μουσική.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στην Μαρία Δημητριάδη από ορχήστρα της ΚΝΕ, συζήτηση για το σοσιαλισμό, συναυλίες με τις Τάνια Τσανακλίδου και Μάρθα Φριτζίλα, «Κίτρινα Ποδήλατα». Στη Λαϊκή Σκηνή: Αφιέρωμα «Ονείρου Ελλάς» με τον Κώστα Φέρρη, και συναυλίες με τους Πετρολούκα, Χαλκιά και «Ιδιόμελο». Στη Νεανική Σκηνή συναυλίες με τους Rebellion Connection, Magic De Spell, Banda Latinico, ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Στη Σκηνή Κινηματογράφου και Θεάτρου: Προβολή ταινιών μικρού μήκους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, συναυλίες με την Ανθή Τατσιούλη και τον Δημήτρη Νικολούδη, πολιτικές ομιλίες από το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ και το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες με τους Θάνο Μικρούτσικο και «Υπόγεια Ρεύματα», ποντιακό γλεντι. Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλίες με τους Βασίλη και Δημήτρη Πρατσινάκη, Μπάμπη Τσέρτο. Στη Νεανική Σκηνή: Συναυλίες με Δάρνακες, C:Real, ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Στη Σκηνή Κινηματογράφου και Θεάτρου: Θεατρικό δρώμενο από τους φοιτητές της Σχολής Θεάτρου του ΑΠΘ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα για το Σοσιαλισμό, την Αντιιμπεριαλιστική Πάλη, την Εργασία, την Παιδεία, τον Αθλητισμό, το Περιβάλλον, Κατά των Ναρκωτικών, τον Πολιτισμό, το «Ριζοσπάστη», τον «Οδηγητή», την ΠΕΑΕΑ, τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο.

Θα υπάρχουν, επίσης, βιβλιοπωλεία, ανάμεσά τους και της «Σύγχρονης Εποχής», αλλά και ταβέρνα, μπαρ, παιδότοπος, κουβανέζικο μπαρ.