Ανοιχτό Διεθνές στο Ηράκλειο Κρήτης
Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ο έφηβος G.M. από την Ινδία Νάγκι Παριμαριάν
Η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και η Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, σε συνεργασία με τοπικούς και άλλους φορείς, διοργανώνουν το 5ο Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά στο Ηράκλειο.

Ηδη από χτες Σάββατο παίχθηκε ο 1ος γύρος και σήμερα ο 2ος και θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο 29 Αυγούστου. Το σύστημα αγώνων είναι ελβετικό 9 γύρων (σε κάποια αγωνιστική θα παιχθούν δύο γύροι), και ο χρόνος σκέψης 1,5 ώρα για τις 40 κινήσεις, συν 30' για όλη την παρτίδα συν 30'' για κάθε κίνηση.

Για τους νικητές τα χρηματικά έπαθλα φθάνουν τις 4.400 ευρώ, ενώ το παράβολο συμμετοχής στο τουρνουά ήταν 40 ευρώ και 30 ευρώ για τους κάτω των 18 χρόνων. Αλλες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gazichess.gr.

* Διεθνές Τουρνουά για την πολιτική διεξάγεται από το 1979 στη Δανία (Κοπεγχάγη) και φέτος ενσωματώθηκε σε αυτό και το Πρωτάθλημα Σκανδιναβικών Κρατών.

Πρόκειται για το δημοφιλές Politican Cup, όπου συμμετείχαν 307 σκακιστές και σκακίστριες από όλο τον κόσμο! Νικητές σε ισοβαθμία ήταν ο 16χρονος Ινδός G.M. Νάγκι Παριμαριάν (ένα από τις δεκάδες νέα ινδικά ταλέντα που έχουν δημιουργηθεί στην μετά Ανάντ εποχή και έχουν διαπρέψει σε όλο τον κόσμο), και ο Ρώσος που αγωνίζεται με τη σημαία του Ισραήλ G.M. Μπόρις Αβρούκ. Στα πλαίσια του Διεθνούς Τουρνουά, οι διοργανωτές σε μια υπέροχη προσπάθεια προβολής του σκακιού, διοργάνωσαν ένα μαζικό «Σιμουλτανέ» στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κοπεγχάγης με σολίστ τον γνωστό Δανό Πίτερ Χάιντ Νίλσεν. Την ώρα της έναρξης του «Σιμουλτανέ» διοργανωτές, παράγοντες, αλλά οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι, βλέποντας τον Νορβηγό G.M. Μάγκνους Κάρλσεν(!) να αντιμετωπίζει τον Π. Νίλσεν.