ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο Γράμμο με τους σταυραετούς του ΔΣΕ

Διήμερο πρόγραμμα με κορύφωση την εκδήλωση την Κυριακή στη θέση «Χάρος Κοτύλης»

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Χιλιάδες ΚΝίτες ανηφορίζουν προς το «Χάρο Κοτύλης», στη διάρκεια παλιότερης εκδήλωσης στην περιοχή
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής για το ΔΣΕ, που συνδιοργανώνουν οι Οργανώσεις Μακεδονίας του ΚΚΕ, ενάντια στην επιχειρούμενη από την ΕΕ προσπάθεια εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής στις εκδηλώσεις στις 22 και 23 Αυγούστου 2009.

Η κεντρική εκδήλωση, στην οποία καλούν όλες οι Οργανώσεις της Μακεδονίας του ΚΚΕ, θα γίνει την Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στην τοποθεσία «Χάρος Κοτύλης» στο Γράμμο. Στη 1 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο πάρκο απέναντι από τα ΚΤΕΛ και πορεία στην πόλη της Καστοριάς. Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 22 Αυγούστου, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας καλεί το λαό και τη νεολαία στην κάτω πλατεία του Νεστόριου Καστοριάς, όπου θα γίνει εκδήλωση στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ.

Οσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Στην κεντρική εκδήλωση, την Κυριακή 23 Αυγούστου, στην τοποθεσία «Χάρος Κοτύλης», στο Γράμμο, καλεί με ανακοίνωσή της και η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Για την εκδήλωση, από Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 7 το πρωί από το Αγαλμα Βενιζέλου (πληροφορίες στα τηλέφωνα της ΚΟΘ του ΚΚΕ 2310.286.546 - 286.580).

Ισχυρή απάντηση η μαζική συμμετοχή

Η αφίσα της κεντρικής εκδήλωσης
Σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα προς το λαό και τη νεολαία της περιοχής η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι ιμπεριαλιστές, η αστική τάξη και τα κόμματά τους στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, δε θα καταφέρουν με ψέματα να ξαναγράψουν την ιστορία που γράφτηκε με τις θυσίες και το αίμα εκατομμυρίων κομμουνιστών και αγωνιστών ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ούτε μπορεί να σβήσει την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ενωσης και του Κόκκινου Στρατού που τσάκισαν το φασισμό και το ναζισμό στην Ευρώπη.

Δεν πρόκειται ο λαός να ξεχάσει το ΚΚΕ που με τον ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές νίκησαν το φασισμό στην Ελλάδα και πολέμησαν τους Αγγλους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές το Δεκέμβρη του '44 και με το Δημοκρατικό Στρατό μετέπειτα. Σήμερα η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας με το ΚΚΕ, πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση στον αντικομμουνισμό και τους φορείς του, γιατί αποτελούν προάγγελο γενικότερων αντιλαϊκών επιθέσεων.

Ο μόνος δρόμος είναι η σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μια ισχυρή απάντηση θα είναι η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της Κυριακής στο μαρτυρικό και ηρωικό Γράμμο».