ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΚΝΕ
Την Κυριακή η συγκέντρωση για τις πυρκαγιές

Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Icon

Ο πύρινος όλεθρος ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις πολιτικές ευθύνες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη τη λαϊκή παρέμβαση και δράση
Πολιτική συγκέντρωση, με αιχμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συγκέντρωση καλούν, επίσης, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Οι οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στο Νομό Αττικής απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα πλατιά λαϊκά στρώματα που ζουν και εργάζονται στην Αττική να διαδηλώσουν και να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές την Κυριακή, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη, γιατί οι πυρκαγιές που κατέκαψαν την Βορειοανατολική και Δυτική Αττική και οι καταστροφικές συνέπειές τους αφορούν όλο το λαό.

Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να αποκαλυφθούν οι αιτίες, οι υπεύθυνοι και ο σχεδιασμός των εμπρησμών και να προβληθούν οι θέσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα των δασών και των παραλιών, γενικότερα της γης ως λαϊκής περιουσίας, την προστασία των δασών και γενικότερα του περιβάλλοντος, τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων.

Η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης, αλλά και η ολοκληρωμένη παρέμβαση που ήδη σχεδιάζουν και ξετυλίγουν ΚΚΕ και ΚΝΕ, στόχο έχει την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας, την κινητοποίηση του λαού στην κατεύθυνση της ματαίωσης των σχεδιασμών της κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιχειρηματιών για την εμπορευματοποίηση των δασών, των βουνών και των παραλιών της Αττικής.

Πλούσια η δράση των κομμουνιστών

Η αφίσα για τη μεθαυριανή συγκέντρωση
Για την επιτυχία της συγκέντρωσης και την οργάνωση της λαϊκής πάλης, οι οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζουν την ασίγαστη δράση τους στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Οπως την περίοδο που μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα στην Βορειοανατολική Αττική, έτσι και τώρα, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ βρίσκονται στους ίδιους τόπους, καλώντας τους κατοίκους και τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητικό «παρών» στη συγκέντρωση της Κυριακής και να οργανώσουν τον αγώνα τους με στόχο να γίνει η γη λαϊκή περιουσία.

Στο Βαρνάβα, στον Αγιο Στέφανο, στο Διόνυσο, στην Ανοιξη, στη Δροσιά, στη Σταμάτα, στη Ροδόπολη, στο Καπανδρίτι, στο Πολυδένδρι, στο Μαραθώνα, στο Γραμματικό, στη Νέα Μάκρη, στην Αρτέμιδα, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη, στο Γέρακα κ.α. τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ διοργανώνουν μαζικές εξορμήσεις, με την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές και την προκήρυξη - κάλεσμα στη συγκέντρωση, ενώ, παράλληλα, προχωράει και η αφισοκόλληση στους δρόμους των περιοχών της Αττικής για να φτάσει ακόμα πιο πλατιά το κάλεσμα για τη συγκέντρωση και τη λαϊκή κινητοποίηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται αυτό που από την πρώτη στιγμή καταγγέλλει το ΚΚΕ και που στην πλειοψηφία τους αναγνωρίζουν οι εργαζόμενοι: Οτι οι μεγάλες πυρκαγιές είναι προϊόν οργανωμένου σχεδίου. Πολύμορφες εξορμήσεις - παρεμβάσεις προγραμματίζονται και σήμερα σε πολλές από αυτές τις περιοχές, τόσο σε μεγάλα εργοστάσια, σε φαρμακοβιομηχανίες, σε σούπερ μάρκετ και γενικότερα σε χώρους δουλειάς, στα μικρομάγαζα, στις πλατείες και τις γειτονιές, καθώς και στο σταθμό της Πυροσβεστικής στη Ν. Μάκρη για να καλέσουν και τους πυροσβέστες να συμμετάσχουν στη λαϊκή κινητοποίηση.

Με όπλο και τις αποκαλύψεις του «Ρ»

Στις εξορμήσεις τους αξιοποιούν και τα στοιχεία που αποκαλύπτει όλες αυτές τις μέρες ο «Ρ» για τα σχέδια επιχειρηματικής αξιοποίησης των πυρόπληκτων περιοχών. Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα που βγαίνει από τις περιοδείες, καθώς οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, ακόμα και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ, στα στελέχη και τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ότι από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο πλευρό τους, όχι για να κάνουν μια «περατζάδα» από τα κανάλια, αλλά για να δώσουν μαζί τους ακούραστα τη μάχη με τις φλόγες.

Τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, που δεν κρύβουν την έκδηλη αγανάκτησή τους για τις πυρκαγιές, να μετατρέψουν την οργή σε οργανωμένη αγωνιστική δράση για να περιφρουρήσουν τις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.

Ακόμα, προχτές διοργανώθηκαν συσκέψεις μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ με φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ σε περιοχές όπως το Μενίδι, τα Ανω Λιόσια, το Ζεφύρι, ο Γέρακας, η Αρτέμιδα, τα Γλυκά Νερά και η Παλλήνη, όπου συζητήθηκαν το θέμα των μεγάλων πυρκαγιών, οι θέσεις του Κόμματος, καθώς και το πρόγραμμα δράσης του επόμενου διαστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία η οργάνωση και διεκδίκηση (2024-08-24 00:00:00.0)
Η «εμπρηστική» πολιτική τους αφήνει πίσω αποκαΐδια... (2017-08-15 00:00:00.0)
Πλατιά συζήτηση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης (2010-03-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες σε όλη τη χώρα (2010-03-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη για τις πυρκαγιές (2009-08-27 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή οι κομμουνιστές (2009-08-25 00:00:00.0)