ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «WIND»
Απεργούν ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Σε αγώνα για ανάκληση των τρομοκρατικών απολύσεων και διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες, καλεί το ταξικό Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής

Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009

Να γίνει η ανάκληση των απολύσεων υπόθεση όλων των εργαζομένων καλεί το ΣΕΤΗΠ (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση στη Β. Ελλάδα)
Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική «WIND», την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, για την ανάκληση των τρομοκρατικών και παράνομων απολύσεων των δύο συναδέλφων τους, Κατερινάς Τζίμα και Ολγας Κολιούση, που είναι συνδικαλίστριες και στελέχη του ΠΑΜΕ. Στόχος των απολύσεων να εμποδίσουν τη δράση των ταξικών δυνάμεων, να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πολυεθνική ενώ δεν εμποδίζει το επιχειρησιακό σωματείο να κάνει περιοδείες στους χώρους εργασίας κρατά την ακριβώς αντίθετη στάση απέναντι στο ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Χτες σε μια από τις περιοδείες του επιχειρησιακού σωματείου η πολυεθνική δεν επέτρεψε την είσοδο στην Ολγα Κολιούση, που συμμετείχε στην περιοδεία ως μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου.

Το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν στις συνδικαλιστικές διώξεις. Να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, όπως πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η απελευθέρωση του τομέα των τηλεπικοινωνιών - πολιτική που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - είναι άρρηκτα δεμένη με τη μεγάλη αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων στον κλάδο. Αυτό εκφράζει η ύπαρξη εργασιακών σχέσεων κάθε είδους στον κλάδο, που στόχο έχει την εξασφάλιση της κερδοφορίας των πολυεθνικών. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση απαιτείται «ενιαία ταξική αντεπίθεση στο σύνολο του κλάδου και συντονισμός σε όλους τους κλάδους, για την ανασύνταξη και ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος, την πάλη για κάθε πρόβλημα, αλλά και την πάλη για βαθιές αλλαγές, για την ανάπτυξη με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Είναι σήμερα η ώρα να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε».