ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το καλύτερο
Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009

Eurokinissi

Με στόχο τη νίκη, βελτιώνοντας έτσι και την αρνητική παράδοση, αλλά κυρίως για να μη χάσει, θα παραταχθεί η Εθνική απόψε (21.30, MEGA) στη Βασιλεία απέναντι στην Ελβετία. «Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά και η ισοπαλία είναι καλή, γιατί παραμένουμε πρώτοι» ήταν η χαρακτηριστική φράση - κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου - του Ρεχάγκελ.

Ο αγώνας είναι ντέρμπι και η εξέλιξή του αναμένεται να καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πρωτιά του ομίλου (όχι μόνο άμεσα). Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Καραγκούνη, αλλά ευελπιστεί πως ο αντικαταστάτης του (ως φυσικό πρόσωπο, αλλά και ως ένας απ' όλους) μαζί με τους άλλους 9 διεθνείς θα καλύψουν επάξια το κενό του. Παραδέχτηκε πως υπάρχει πίεση, αλλά ζητάει (και περιμένει) οι παίχτες του να μην αγχωθούν. Να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι, με «καθαρό» μυαλό και έτοιμοι για πολλή δουλειά. Ο Γερμανός (που συμπληρώνει 8 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής) ξέρει πως η άμυνα των οικοδεσποτών είναι ευάλωτη και πιστεύει ότι οι παίχτες του θα μπορέσουν να σκοράρουν. Ζητούμενο και προσδοκία του είναι να μη δεχτεί η Εθνική γκολ ή τουλάχιστον να μη δεχτεί περισσότερα απ' όσα θα πετύχει.

Από την πλευρά του ο εκλέκτορας των γηπεδούχων, Οτμαρ Χίτσφελντ, δήλωσε - μεταξύ άλλων - ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε πολλά φάουλ, γιατί οι Ελληνες είναι πολύ επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις. Θέλουμε πολύ αυτή τη νίκη. Ο αγώνας αυτός είναι κλειδί για την πρόκριση. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να τρέχουμε και να έχουμε πάθος και καρδιά για να τα καταφέρουμε».