ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΜΠΡΟΣ»
Στο δρόμο δυο εργαζόμενοι

Τους οποίους απέλυσε και αμέσως αντικατέστησε με άλλους

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009

Με τις πλάτες ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η εργοδοσία αντιμετωπίζει ως «κόστος» τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις
Στην απόλυση δύο εργαζομένων προχώρησε η επιχείρηση της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» στη Λέσβο και συγκεκριμένα μίας εργαζόμενης στο τεχνικό τμήμα που δούλευε επί 6 χρόνια και ενός εργαζόμενου από το λογιστήριο.

Η διοίκηση της επιχείρησης επικαλέστηκε ως πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση και «οικονομικές δυσκολίες». Σε σχόλιο του χτεσινού φύλλου της εφημερίδας, η εργοδοσία σημειώνει «ότι πράγματι πραγματοποιήσαμε πρόσφατα δύο απολύσεις, τις οποίες ισοσκελίσαμε αμέσως με δυο νέες προσλήψεις».

«Είναι προφανές ότι η επιχείρηση επιτίθεται στους εργαζομένους της διότι θέλει να απαλλαγεί από αυτούς που κοστίζουν και να αξιοποιήσει όλο το αντεργατικό πλαίσιο με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (stage, συμβάσεις έργου κ.ά.)», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και δεσμεύεται να πρωτοστατήσει με αγωνιστικές παρεμβάσεις μαζί με άλλα ταξικά σωματεία για να μη μείνουν αναπάντητες τέτοιες ενέργειες.

Το δικαίωμα στην εργοδοσία «να μεγιστοποιεί τα κέρδη της αδίστακτα, χωρίς "ιερό και όσιο", δίνει η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι τώρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», όπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. «Οι εργαζόμενοι δεν είναι ανταλλακτικά ή εργαλεία που τα χρησιμοποιεί κάποιος μόνο για να θησαυρίζει», υπογραμμίζει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας, παράλληλα, πως «αυτή η επιχείρηση στήθηκε με τις πλάτες των εργαζομένων» και ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων.