ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Σταθμός για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων

Οι εκλογές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην εργατική τάξη, αν δε συνδεθούν με την ανάπτυξη του κινήματος για αντεπίθεση, σημειώθηκε μεταξύ άλλων στη χτεσινή σύσκεψη

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή μαζική σύσκεψη της ΔΕΣΚ
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων που ξεπέρασε τα αναμενόμενα και τα άμεσα καθήκοντα που τέθηκαν και αφορούν την οργάνωση, την αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων για το δυνάμωμα του μετώπου των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, ανέδειξαν τη χτεσινή σύσκεψη της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΔΕΣΚ), σε σταθμό των προσπαθειών που ξετυλίγουν οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά για την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της αντεπίθεσης. Η σύσκεψη έγινε το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Συμμετείχαν πλήθος εργατικών οργανώσεων και συνδικαλιστών. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των ΕΒΕ, ενώ καταγράφηκαν και νέες παρουσίες.

Μέσα από τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε, όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, αλλά και τα μέχρι τώρα σημαντικά αποτελέσματα από τη δράση που αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις κατά κλάδο, κατέληξαν ότι από σήμερα και όλο το επόμενο διάστημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι ανάγκη να ανοιχτούν ακόμα περισσότερο στους τόπους δουλειάς. Να δυναμώσουν την πάλη για κάθε πρόβλημα των εργαζομένων προετοιμάζοντάς τους να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα που έρχονται την επομένη των εκλογών, προβάλλοντας ταυτόχρονα με αποφασιστικότητα την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Ο Νίκος Ξουράφης, επικεφαλής της ΔΕΣΚ, παρουσιάζοντας την εισήγηση αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της σφοδρής επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος της εργατικής τάξης, με αφορμή και στο όνομα της κρίσης για την προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τον υπονομευτικό ρόλο σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, που παίζει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και στο ΕΚΠ και συνέχισε: «Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Οι εκλογές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα αν δε συνδεθούν με την ανάπτυξη του κινήματος για αντεπίθεση, αν οι εργαζόμενοι δε δώσουν ένα ισχυρό πλήγμα στο δικομματισμό» και στους δορυφόρους του. Η διέξοδος, σημείωσε για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα βρίσκεται στην «ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες». Ομως «προϋποθέτει την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης υπέρ των ταξικών δυνάμεων, την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, τη μετατροπή των βασικών μέσων παραγωγής σε λαϊκή περιουσία και τη σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας». «Σε αυτήν την κατεύθυνση θα γίνει ο καθημερινός αγώνας πιο αποτελεσματικός».