Περιβαλλοντικά εγκλήματα

Κώδωνας κινδύνου από τη Συντονιστική Επιτροπή για την προστασία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας

Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000

Τη στιγμή που η Αθήνα δεν έχει παρά ελάχιστους, πλέον, ελεύθερους χώρους, που οι κάτοικοί της δεν έχουν έναν χώρο να ανασάνουν, την ίδια στιγμή τόσο η κυβέρνηση όσο και ο δήμος, με τα διάφορα «μέτρα» που παίρνουν, καταστρέφουν και το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει.

Τα μέτρα αυτά, που ισοδυναμούν με περιβαλλοντικά εγκλήματα, επισημαίνει με σχετικό δελτίο Τύπου η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων της Αθήνας και της Ποιότητας Ζωής, όπου και τα αναφέρει ένα προς ένα:

Με αυτά τα δεδομένα η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις που η ίδια διαθέτει ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις, βοηθώντας σε πρώτη φάση για την επιτυχία ημερίδας, που οργανώνουν σύλλογοι και επιτροπές αγώνα της περιοχής των Αμπελοκήπων. Η ημερίδα θα γίνει στις 27 του Νοέμβρη στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί το Δήμο Αθηναίων να αναλάβει τις ευθύνες που έχει για τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας και να αντισταθεί στην καταστροφή των ελεύθερων χώρων. Να αλλάξει την απόφαση της πλειοψηφίας, που ευνοεί την τσιμεντοποίηση του Θων. Να φροντίσει ο χώρος του ΚΑΠΑΨ, που έχει παραχωρηθεί στο δήμο από την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου, να καθαριστεί και να παραδοθεί στους κατοίκους ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου. Να αντισταθεί, τέλος, στην καταστροφή του Ελαιώνα.