ΕΒΕΡΤΟΝ - ΑΕΚ 4-0
Παρέπαιε
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009

Δηλαδή αν δεν ήταν έτοιμοι (όπως πριν τον αγώνα είχε δηλωθεί) τι χειρότερο θα γινόταν; Η ΑΕΚ ήταν τραγική χτες, στην πρεμιέρα του 9ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ, και συνετρίβη με 4-0 (9' Γιόμπο, 17' Ντιστάν, 37' Πίενααρ, 82' Τζο) από την Εβερτον.

Οι γηπεδούχοι ήξεραν τι ήθελαν και πώς θα το πάρουν. Με σχέδιο, συνεχές τρέξιμο, πίεση, πάθος, καλή κυκλοφορία και συντριπτικά ποσοστά υπέρ τους στις προσωπικές μονομαχίες κέρδισαν βαθμούς και εντυπώσεις. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν με... τουρίστες. Παρουσίασαν ένα συνονθύλευμα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Η άμυνα ήταν τραγική. Είτε (κυρίως) στις στημένες μπάλες, είτε σε οποιοδήποτε άλλο τρόπο επίθεσης, έμοιαζε με «καρυδότσουφλο σε τρικυμία». Η μεσαία γραμμή υπήρχε μόνο στα σχέδια. Ούτε ανασταλτικά, ούτε δημιουργικά δικαιολογήθηκε η παρουσία μέσων. Επόμενο λοιπόν ήταν - ουσιαστικά - να μην υπάρχει και επίθεση. Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν η Ενωση δεν μπορούσε να ζητήσει τίποτα περισσότερο.

«Δεχτήκαμε δύο πολύ "φτηνά" γκολ και εκεί τελείωσαν όλα» μπόρεσε να ψελλίσει ο Μπάγεβιτς. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίχτες. Για τους «μπλε» αποβλήθηκε ο Σαχά (90+), ενώ για τους «κιτρινόμαυρους» ο Αραούχο (55'). Επόμενος αντίπαλος για την ΑΕΚ η Μπενφίκα, την οποία θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ στις 2 Οκτώβρη.