ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Υπόθεση για δύο
Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009

Από την μόλις 5η αγωνιστική η διεκδίκηση του τίτλου - ουσιαστικά - γίνεται ζήτημα δύο ομάδων. Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Χωρίς πάντως κανείς από τους δύο να παίζει έστω και ικανοποιητικό ποδόσφαιρο. Οι τριφυλλοφόροι πέρασαν νικηφόρα και από το ΟΑΚΑ και διατηρούν την πρωτιά με 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν και τον Πανιώνιο και βρίσκονται δύο... βήματα πιο πίσω. Ευχάριστη έκπληξη, μέχρι τώρα, οι Αστέρας Τρίπολης και Καβάλα.

Ενας μέτριος Παναθηναϊκός κατάφερε πολύ εύκολα να φύγει από το ΟΑΚΑ με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Δε χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να πετύχει το στόχο του, απλά γιατί απέναντι του είχε ένα συνονθύλευμα που δεν μπορούσε - αγωνιστικά ή ψυχολογικά. Ο Ολυμπιακός και πάλι δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο αγωνιστικά, αλλά κατάφερε να κερδίσει και να βρεθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Με τρεις νίκες ο Αστέρας Τρίπολης φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Για να τριτώσει το καλό για τους Αρκάδες, χρειάστηκε να «γυρίσουν» το παιχνίδι με το Λεβαδειακό. Ο Αρης, δύσκολα, έκαμψε την αντίσταση της Ξάνθης, που για ένα ημίχρονο αγωνιζόταν με 10 παίχτες. Η καλύτερη Καβάλα επικράτησε του Ηρακλή, ενώ καταιγιστικός ήταν ο Εργοτέλης που συνέτριψε τον Πανθρακικό με 4-0. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να καταβάλει ούτε τον Ατρόμητο, ενώ χωρίς τη χαρά της νίκης παραμένει η Λάρισα, που παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στα Γιάννινα.