ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ
«Στήνουν» εμπορικό μεγαθήριο σε 354 στρέμματα
Κυριακή 4 Οχτώβρη 2009

Τμήμα του Κτήματος Καμπά στην Παλλήνη
Το κτήμα Καμπά, συνολικής έκτασης 354 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην Παλλήνη και αποτελούσε έναν από τους ιστορικότερους αμπελώνες της χώρας, πρόκειται να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο - μαμούθ. Το «πράσινο φως» για την αλλαγή χρήσης στη συγκεκριμένη περιοχή των Μεσογείων δόθηκε ήδη από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), που σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 16 Σεπτέμβρη αποφάσισε να αποδεχτεί τα σχέδια της κοινοπραξίας REDs (θυγατρική της ΑΚΤΩΡ), έχοντας ως συμπαραστάτες τόσο την πλειοψηφία του Δήμου Παλλήνης (ΝΔ), όσο και τριών συμβούλων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ).

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η κατασκευή του τεράστιου εμπορικού κέντρου στην περιοχή δρομολογείται σταθερά πάνω από μια δεκαετία με διαδικασίες που έχουν τη σφραγίδα των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα:

Σημειώνουμε ότι η ιδιοκτήτρια σκοπεύει στην κατασκευή τεράστιου εμπορικού κέντρου που θα περιλαμβάνει σύμπλεγμα κινηματογράφων, εστιατόρια, υπεραγορά, εμπορικά καταστήματα και φυσικά τεράστιο χώρο στάθμευσης 6.000 οχημάτων. «Η απόφαση αυτή - τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Αττική Νίκος Στεφανίδης - είναι ένα χαρακτηριστικό από τα πολλά παραδείγματα για τον τρόπο ανάπτυξης που θέλουν για την Ανατολική Αττική τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική αυτή εκτός του ότι μετατρέπει έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους των Μεσογείων σε εμπορικό μεγαθήριο, οδηγεί στο κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Λεκανοπεδίου και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Ολα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την πρόταση του ΚΚΕ για προστασία των ελεύθερων χώρων, για προστασία των μικρών ΕΒΕ και των εργαζομένων».