Καλή... τύχη
Τρίτη 6 Οχτώβρη 2009

Από την ταινία «Ο τελευταίος των Μοϊκανών»
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σκηνοθετεί το πολυβραβευμένο θρίλερ που ρίχνει φως σε αληθινά γεγονότα, τα οποία συγκλόνισαν την Αμερική του 1950 με τίτλο «Καληνύχτα και καλή τύχη». Η ταινία θα μεταδοθεί σε πρώτη τηλεοπτική προβολή απόψε στις 21.00 από τον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Η ταινία παρακολουθεί τις θρυλικές «ζωντανές» αντιμαχίες ανάμεσα στον παρουσιαστή ειδήσεων του CBS Εντουαρντ Ρ. Μάροου και τον γερουσιαστή Τζόζεφ Μακάρθι, που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του κακόφημου πολιτικού στα μέσα της δεκαετίας του '50. Διερευνά το πώς ο Μάροου μαζί με τον παραγωγό του, Φρεντ Φρέντλι (τον οποίο υποδύεται ο Κλούνεϊ), συνέβαλαν στο να δοθεί τέλος στην τυραννία των μακαρθικών τεχνικών της Μαύρης Λίστας και των αντι-κομμουνιστικών ακροάσεων, αντιμετωπίζοντας τον Τζόζεφ Μακάρθι δυναμικά σε απευθείας μετάδοση, στην εκπομπή τους. Οι δύο άντρες κατάφεραν έτσι να δώσουν τέλος σε κατηγορίες που εκείνη την εποχή μπορούσαν να καταστρέψουν την καριέρα και τις ζωές εκατοντάδων ευυπόληπτων προσώπων. Παίζουν: Ντέιβιντ Στράθερν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζεφ Ντάνιελς.

-- «Ο τελευταίος των Μοϊκανών». Δραματική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Μάικλ Μαν.

Τα στρατεύματα των Γάλλων και των Αγγλων μάχονται για τον έλεγχο των αποικιών στη βόρεια Αμερική. Μέσα στη λαίλαπα του πολέμου θα γεννηθεί ένα μοναδικό ερωτικό ειδύλλιο. Ο Μόχοκ έχει μεγαλώσει με τα τελευταία μέλη της φυλής των Μοϊκανών, που προσπαθεί να διατηρήσει τα ιδανικά και τις παραδόσεις της, παρά την προσπάθεια των λευκών να την αφανίσουν. Παίζουν: Ντανιέλ Ντέι Λιούις, Μάντλιν Στόου, Ράσελ Μινς (ALTER, 21.00).