ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Πάλη για τις ανάγκες μας χωρίς αυταπάτες και καθυστερήσεις»

Η «νέα» κυβέρνηση έχει παλιά περπατησιά επισημαίνει η Ομοσπονδία, καλώντας σε ένταση των αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης

Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009

Η ταξική συσπείρωση και οργάνωση είναι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τους εργάτες, επισημαίνειη Ομοσπονδία Οικοδόμων
«Ούτε λεπτό πίστωση χρόνου». Με αυτά τα λόγια η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στην οργάνωση της αντεπίθεσης του κλάδου και συνολικά της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική που ποδοπατά τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. «Η πίστωση χρόνου από τον κλάδο στην κυβέρνηση είναι λευκή επιταγή που θα την εξαργυρώσει στο κεφάλαιο με τα πιο ακραία αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα», τονίζει η Ομοσπονδία που σημειώνει: «Ερχεται θύελλα».

«Γι' αυτό χωρίς καθυστέρηση και αυταπάτες, οργανώνουμε την αντεπίθεση του κλάδου, συγκρουόμαστε με τις επιλογές του κεφαλαίου και της κυβέρνησης».

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να αντικρίσουν ξεκάθαρα την πορεία που θα ακολουθήσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: «Πώς γίνεται να χαίρονται οι βιομήχανοι και να περιμένουν οι εργάτες να δουν "άσπρη μέρα"; Πώς μπορεί να χαίρεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ που οργίζεται γιατί δεν καταργούνται οι συμβάσεις, και οι οικοδόμοι να περιμένουν καλύτερη σύμβαση το 2010; Πώς μπορεί να χαίρεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, που πάλευαν μέρα - νύχτα για την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και να περιμένουν οι οικοδόμοι από την κυβέρνηση μέτρα για σταθερή και μόνιμη δουλειά, μέτρα ενάντια στην ανεργία, μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών κλπ; Πώς μπορεί να χαίρονται οι έμποροι της Υγείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, των ιατρικών κέντρων και οι οικοδόμοι να περιμένουν ότι τούτη η κυβέρνηση θα δώσει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης; Πώς μπορεί να συνεχίσουμε να έχουμε ελπίδες από αυτή την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όταν ο πρόεδρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο συνεχάρη τη νέα κυβέρνηση, αλλά έσπευσε να συμφωνήσει με το πρόγραμμά της, δηλαδή με τα 30 λεπτά αύξηση που πρότεινε ο Παπανδρέου;»...

Ερχεται νέα θύελλα - Οργάνωση τώρα

Κερδισμένο από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν πάντα και μόνο το κεφάλαιο, τονίζει η Ομοσπονδία και υπενθυμίζει χαρακτηριστικά: «Με νόμο της ΝΔ, που δεν κατάργησε το ΠΑΣΟΚ, οι οικοδόμοι που ασφαλίστηκαν από 1/1/1993, θα παίρνουν σύνταξη στα 60 χρόνια. Με νόμο του ΠΑΣΟΚ, που ενίσχυσε η ΝΔ, τα παιδιά και των οικοδόμων βασανίζονται για να εξασφαλίσουν έστω μερική απασχόληση, ενώ τα stage έχουν εξελιχθεί σε βρόχο στο λαιμό των νέων εργαζόμενων, μέσο εξαγοράς συνειδήσεων».

«Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, γενικότερα στα λαϊκά προβλήματα, αντίθετα θα τα οξύνει παραπέρα με τη μεταφορά των βαρών της κρί­σης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό απαιτούν συμφέροντα του κεφαλαίου γι' αυτό άλλωστε και την επέλεξε» σημειώνεται. Σ' αυτή την κατεύθυνση, η ανεργία θα συνεχίσει να διογκώνεται. Η κατάργηση των ΒΑΕ και η οικειοθελής παράταση του εργάσιμου βίου είναι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις επιταγές της ΕΕ. Πρόσθετα βάρη θα φορτωθούν στην πλάτη των εργαζομένων από την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

«Δε χωράει αμφιβολία, είμαστε μπροστά σε νέο τσουνάμι που απειλεί να παρασύρει ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματά μας. Το κεφάλαιο πιέζει για γρήγορες και καθαρές λύσεις. Το ξεπέρασμα της δικής τους κρί­σης θέλουν με κάθε τρόπο να μας το φορτώσουν, θέλουν στη φάση της ανάκαμψης να έχουν εξασφαλίσει εργασιακό μεσαίωνα που θα τους παρέχει τη μέγιστη κερδοφορία. Εχουμε απέναντι τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που με συνέπεια υπηρετούν τα συμφέ­ροντά της, τα κόμματα που υπερασπίζονται την ΕΕ, τα οποία ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να ασκήσουν ουσιαστική αντιπολίτευση», τονίζει η Ομοσπονδία.

«ΤΩΡΑ ετοιμάζουμε, σχεδιάζουμε την αντεπίθεση του κλάδου. ΤΩΡΑ ανοίγουμε το Μέτωπο ενάντια στην ανεργία, την ανατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας. Διευρύνουμε και πολλαπλασιάζουμε τη δράση μας στους χώρους δουλειάς, για να σταματήσει η αιμορραγία του κλάδου σε νεκρούς και σακατεμένους. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την εφαρμογή της σύμβασης του κλάδου, προετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας για τη νέα σύμβαση. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, βασική προϋπόθεση για να μπορεί το εργατικό κίνημα να συγκρούεται με τις επιλογές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, για να συγκεντρώνει δυνάμεις για την ανατροπή της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος» καταλήγει η Ομοσπονδία.