Πολυφωνία και πρόστιμα
Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009

Τα στοιχεία της πολιτικής πολυφωνίας για όλη την προεκλογική περίοδο από τις 7 Σεπτέμβρη έως τις 2 Οκτώβρη έδωσε χτες η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Και σε αυτά τα στοιχεία φαίνεται καθαρά η κυριαρχία του δικομματισμού στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και τα χαμηλά ποσοστά προβολής των μικρότερων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο «Σκάι» όπου το ΚΚΕ προβλήθηκε μόλις 2,5% (!), ενώ ο δικομματισμός κατέλαβε το 86,7% του χρόνου. Το ΕΣΡ, όπως είπε χτες ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης, θα εξετάσει τις τυχόν παραβιάσεις σε επόμενη συνεδρίαση.

Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε χτες η Ολομέλεια του ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό Λέσβου «Αρχιπέλαγος TV», επειδή σε δύο εκπομπές υπήρξε έλλειψη σεβασμού σε αναφερόμενα πρόσωπα. Το ποσό των 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», επειδή κατά την περίοδο της απαγόρευσης στοιχείων δημοσκοπήσεων αναφέρθηκε σε δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας όπου υπήρχε εκτίμηση για προβάδισμα ενός από τα δύο κόμματα.