ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Υπόθεση για δυο
Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009

Η ολοκλήρωση και της 8ης αγωνιστικής, επιβεβαίωσε πως και η φετινή διεκδίκηση του τίτλου θα είναι υπόθεση για δύο (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός). Εύκολα ή δύσκολα αμφότεροι παίρνουν αποτελέσματα και διευρύνουν τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους. Κανείς εκ των οποίων δε δείχνει ικανός ν' ακολουθήσει. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του Ζίκο πως... τον τίτλο θα κρίνουν τα ντέρμπι. Ετερο γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση "ντεζαβού", τα διαιτητικά λάθη...

Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, αλλά τελικά πήρε το τρίποντο ο Ολυμπιακός. Ο Εργοτέλης κέρδισε τις εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω, παρότι μπορούσε, γιατί σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες. Μέτριος, για μια ακόμα φορά, αλλά νικητής ο Παναθηναϊκός. Με πρωταγωνιστή (και πάλι) τον Κατσουράνη, κατέβαλε την αντίσταση του ΠΑΟΚ.

«Το δίκαιον της αδικίας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ισοπαλία μεταξύ του Αρη και της ΑΕΚ. Αμφότεροι είχαν από ένα ημίχρονο, όπου σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσαν να κερδίσουν, όταν ο αντίπαλος ήταν προβληματικότατος.

Νέα ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης, που διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το «μάρμαρο» πλήρωσε ο προπονητής (Γκόμεζ), που απολύθηκε και στην θέση του ανέλαβε ο Β. Βλάχος. Αντίθετα ο Πανιώνιος συνεχίζει τη νικηφόρα και ανοδική πορεία του. Σημαντική ανατροπή και δίκαιη επικράτηση της Ξάνθης επί της Καβάλας. Το 2 στα 2 πέτυχε η Λάρισα. Κακώς έγινε το παιχνίδι στη Λιβαδειά, όπου η τοπική ομάδα κέρδισε τον Ηρακλή. Σ' έναν απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο (που χειροτέρεψε λόγω των καιρικών συνθηκών) μάλλον από τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.