ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ ΑΒΕΕ»
Με τον αγώνα τους ανακλήθηκαν οι απολύσεις

Με ψηλά το κεφάλι γυρίζουν στα πόστα τους οι εργάτες, μετά τον επίμονο αγώνα που έδωσαν συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο

Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009

Οπλισμένοι με τη δύναμη της αλληλεγγύης οι εργάτες του «Καριπίδη» αντιπαλεύουν την εργοδοτική ασυδοσία
Μία ακόμα σημαντική νίκη μετρούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» που, συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικάτο του κλάδου τους, εδώ κι ένα χρόνο έχουν σημειώσει σημαντικά βήματα υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους έναντι της ασυδοσίας του κεφαλαίου. Σε συνάντηση που έγινε το περασμένο Σάββατο οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία για την ανάκληση των απολύσεων των δύο συνδικαλιστών. Το επόμενο διάστημα θα καταβληθούν και τα δεδουλευμένα που χρωστά η εργοδοσία.

Ο αγώνας των εργαζομένων της «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» επιβεβαιώνει την αναντικατάστατη αξία της οργανωμένης πάλης σε ταξική κατεύθυνση. Οπλίζει με πολύτιμα συμπεράσματα και νέες εμπειρίες συνολικά την εργατική τάξη.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, μιλώντας εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Γιάννης Καραμάνης αναφέρθηκε στην αγωνιστική στάση εργαζομένων από άλλους χώρους και κλάδους που, κόντρα στην οικονομική ανέχεια από την απλήρωτη εργασία και την ένταση της εργοδοτικής επίθεσης, σήκωσαν κεφάλι για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους δυο απολυμένους συναδέλφους. «Στάση που όπως είπε ανοίγει ελπιδοφόρους δρόμους για όλους τους εργαζόμενους και παραδειγματίζει και που θα πρέπει να υιοθετήσουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι προκειμένου να ανακοπεί η νέα αντεργατική επίθεση που εκτυλίσσεται και να ανοίξουν οι δρόμοι για νέες κατακτήσεις».

Ο Πέτρος Γιωτόπουλος, στέλεχος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις με τις οποίες οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι (απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας, τρομοκρατία των εργαζομένων, πιέσεις ιδιαίτερα στους μετανάστες, προσπάθειες ποινικοποίησης του αγώνα και δημιουργίας εργοδοτικού σωματείου κ.ά.). Παράλληλα ο συνδικαλιστής επισήμανε: «Στη μάχη αυτή αποκαλύφθηκε η αδιαφορία των πολιτικών εκφραστών του δικομματισμού, η συμβιβαστική και εργοδοτική τακτική της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΙ, που ενώ η απεργία βρισκόταν στην πιο κρίσιμη στιγμή βοηθούσε τους απεργοσπάστες να στήσουν εργοδοτικό σωματείο. Αποκαλύφθηκε ο τυχoδιωκτικός ρόλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ που ξεπέρασαν κάθε όριο λασπολογίας προκειμένου να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ (σε ανακοίνωση τους χαρακτήριζαν προδοτική την ηγεσία του ΠΑΜΕ όταν η εργοδοσία ανακοίνωσε τις δυο τρομοκρατικές απολύσεις κ.ά.)». Ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να μη δείξουν καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου σε αυτούς που στηρίζουν τη συνθήκη της Λισαβόνας, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι μένουν σε επαγρύπνηση, με δεδομένο ότι η επίθεση του κεφαλαίου θα ενταθεί συνολικά και σε κάθε κλάδο.