Παραγωγές - συμπαραγωγές των ΔΗΠΕΘΕ
Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000

Ο Χρ. Καλαβρούζος στην παράσταση «Αποφασίζω να δικαιώσω τους αδικημένους»
Στο πλαίσιο της ενότητας Λογοτεχνία επί Σκηνής θα παρουσιαστεί (9 του Μάρτη 2001) «Ο εχθρός του ποιητή» του Γιώργου Χειμωνά, σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου.

Στις 24 του Μάρτη, στο «Απόλλων» θα ανέβει σε συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Βόλου «Το παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Στην παιδική σκήνη, παίζεται η παράσταση «Τα παρατράγουδα του Ηρακλή» της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ και του Βασίλη Βασιλάκη, σε σκηνοθεσία Ολιας Λαζαρίδου, μουσική Αλέκου Καλαμάρα. Επίσης, στο πλαίσιο των μετακλήσεων θα παρουσιαστούν οι εκδηλώσεις: Δύο συναυλίες του Ορφέα Περίδη και της Μελίνας Κανά, στις 20 του Νοέμβρη στο Κινηματοθέατρο «Ανεσις» και στις 21 του Νοέμβρη, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου. Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, στις 4 του Δεκέμβρη στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου και στις 5 του Δεκέμβρη στο Κινηματοθέατρο «Ανεσις». Επίσης: «Τα λόγια και τα χρόνια... Αντιλαλούν», από τον Βαμβακάρη στον Μάνο Ελευθερίου (16/12). «Της αγάπης το γινάτι» - παράσταση με δύο ελληνικά παραμύθια από την Αγνή Στρουμπούλη.

Χαρακτηριστική του πνεύματος του Μακρυγιάννη, που διαποτίζει όλη την παράσταση, είναι η σκέψη του λαϊκού αγωνιστή «Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Οσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ».

Δόθηκαν ήδη τρεις παραστάσεις και από σήμερα θα δίνονται πρωινές παραστάσεις για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού, με ειδικά μειωμένο εισιτήριο. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 40156 και 40136.