Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των αθλητών

Στα γήπεδα του Υμηττού και της Δράμας βρέθηκαν αντιπροσωπείες του Κόμματος το περασμένο Σάββατο

Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη συνομιλεί με τους αθλητές και τον κόσμο στο κλειστό του Υμητού
Στα γήπεδα, πλάι στους αθλητές που έκαναν τις κινητοποιήσεις, βρέθηκαν το Σάββατο στελέχη του ΚΚΕ με σκοπό να δηλώσουν την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα του ΠΣΑΚ και την υποστήριξη στα αιτήματά τους. Στο κλειστό γυμναστήριο του Υμηττού που ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας για το πρωτάθλημα της Α2 μεταξύ των ομάδων Αμύντα - Αιγάλεω βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη απ.ο την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και τον υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρή Λιάππη.

Στο γήπεδο της Δράμας που επρόκειτο να διεξαχθεί να διεξαχθεί ο αγώνας ΚΑΟΔ - Ρέθυμνο βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγας μαζί με την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ που την αποτελούσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Φοίβος Γυμνόπουλος.

«Είναι φυσικό το ΚΚΕ να βρίσκεται εδώ»

Στο κλειστό του Υμηττού η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παίκτες - μέλη του ΠΣΑΚ καθώς και με τον κόσμο που βρέθηκε στο χώρο του γηπέδου όπου αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν την υποστήριξή τους στα αιτήματα των παικτών. Από την άλλη, εντύπωση προκάλεσαν οι προβοκατόρικες κινήσεις με απεργοσπαστικό σκοπό ανθρώπων της γηπεδούχου ομάδας που προκάλεσαν ανοικτά την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ενώ τα έβαλαν και με τα μέλη του ΠΣΑΚ που βρέθηκαν εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης των μελών του ΠΣΑΚ στο κέντρο του γηπέδου και την οριστική αναβολή (κλείσιμο του φύλλου αγώνα) του παιχνιδιού η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δήλωσε «Το Κόμμα δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα. Με τα ουσιαστικά πολιτικά, εργασιακά, αθλητικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα των νέων ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα σύστημα ουσιαστικής εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης του ταλέντου τους, του κεφιού τους της διάθεσή τους και που θα πρέπει να συναντάς απ' έξω τη μάνα και να σου λέει «πώς να τα ταΐσω που είναι και δύο» και πώς «θα πληρώσω την ιδιωτική ασφάλιση αν τραυματιστούνε». Δήλωσε, μεταξύ άλλων η Λιάννα Κανέλλη που αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκράτηση των παικτών για μη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια τρομοκράτηση που στήθηκε στους παίκτες. Απειλές για μηδενισμούς, απειλές για τούτο, απειλές για κείνο. Εδώ στην Α2 που έχουμε 60% επαγγελματίες, 40% ερασιτέχνες παραλίγον να πυροδοτηθεί ένταση του στιλ «εμείς οι κακοί επαγγελματίες εσείς οι καλοί ερασιτέχνες», όταν στην ίδια κατηγορία (Α2) για να γίνουν τα ματς οι ερασιτέχνες παίζουν με τους επαγγελματίες υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Πέντε μήνες απλήρωτος ο ένας, έξι μήνες ο άλλος ανασφάλιστοι», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ που σχολιάζοντας την έντονη αστυνομική παρουσία (τουλάχιστον τρεις διμοιρίες) επισήμανε ότι είναι δείγμα το πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες κινήσεις τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και από την νυν.

«Ηταν μια σημαντική αρχή»

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Λιάππης είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα έγινε μια αρχή, έγινε μια πετυχημένη κινητοποίηση όλων των παικτών όλων των εργαζομένων στα γήπεδα της Α2. Η απεργία πέτυχε. Τα αιτήματα οι διεκδικήσεις των παικτών των εργαζομένων στις επαγγελματικές ομάδες είναι δίκαια. Εμείς τα στηρίξαμε σαν ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή του αγώνα τους. Η παρουσία μας εδώ σήμερα συμβάλλει στο να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα και να σταθούμε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια που κάνουν. Είναι καλό, γιατί δεν το συνηθίζει ο αθλητικός χώρος τα τελευταία χρόνια να υπάρχουν συλλογικοί αγώνες. Νομίζω ότι το μπάσκετ ανοίγει ένα σημαντικό δρόμο. Νομίζουμε ότι σήμερα αυτό δεν άρεσε στον επιχειρηματικό κόσμο, σε αυτούς που λυμαίνονται το χώρο που βλέπουν τους παίκτες ενωμένους να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Δ. Παπανικολάου: Πετύχαμε

Εκ μέρους του ΠΣΑΚ, ο παίκτης Δημήτρης Παπανικολάου που έδωσε το «παρών» μαζί με τους συμπαίκτες του στην κινητοποίηση δήλωσε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των κινητοποιήσεων σε όλα τα γήπεδα. «Ο αγώνας είναι κοινός. Μη νομίζει ο κόσμος τα δικαιώματα διεκδικούνται από τους παίκτες με τα πολλά λεφτά και τους υψηλούς μισθούς», συμπλήρωσε και υπενθύμισε τις ακόμα μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του Συνδέσμου από 1 Γενάρη εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.