ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ
Πολύμορφο κάλεσμα σε κάθε κλάδο και κάθε εργάτη

Σύσκεψη για την οργάνωση της δουλειάς σήμερα στις Σέρρες, αύριο στη Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009

Στις 24 Νοέμβρη οι νέοι πρέπει πρώτοι απ' όλους να βρεθούν μαζικά στις «αλυσίδες» και τα μπλοκ του ΠΑΜΕ
Με αιχμή την αποκάλυψη και την απόκρουση της αντιασφαλιστικής επίθεσης που εντείνεται, η επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη αποτελεί μια πρώτη απάντηση που η εργατική τάξη πρέπει να δώσει άμεσα, μαζικά και αποφασιστικά σε όσους της σκάβουν το λάκκο και ληστεύουν τον πλούτο που παράγει και μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται καθημερινά σε κάθε περιοχή της χώρας, με στόχο στη μάχη να ριχτούν όλες οι δυνάμεις, να μη χαθεί ούτε λεπτό, να δώσουν τα συλλαλητήρια ώθηση στους αγώνες που αναπτύσσονται σε κλαδικό επίπεδο, όπως τονίστηκε και στην προχτεσινή πλατιά σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Στην Αθήνα οι εργάτες δίνουν ραντεβού στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Στην Αθήνα σήμερα προγραμματίζονται περιοδείες σε: «Νότος», νοσοκομεία «Μαρία Ηλιάδη» και «Αμαλία Φλέμιγκ», «Ιντρακόμ», «Newsphone», Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς), Ακρόπολη, Δήμο Αθηναίων σε πόστα εργατών και στις τεχνικές υπηρεσίες.

Την ανάγκη να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και συνταξιούχο το κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα γίνει στη Λάρισα (25/11) στην κεντρική πλατεία, στις 6.30 μ.μ., αναδείχτηκε και στη σύσκεψη που έγινε προχτές με πρωτοβουλία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σ' αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται καθημερινά εξορμήσεις, περιοδείες κι άλλες δραστηριότητες. Στην εισηγητική ομιλία του, ο Θ. Βάιος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αφού επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, με διαρκώς επιταχυνόμενους ρυθμούς, μια πρωτόγνωρη σε αγριότητα και σφοδρότητα αντεργατική επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόνισε ότι απέναντι σ' αυτή την πρωτοφανή πρόκληση δε χωρά ούτε λεπτό αναμονής. «Να σημάνουμε - είπε - γενικό ξεσηκωμό, να οργανώσουμε άμεσα τον αγώνα μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο η απάντηση πρέπει να είναι η ταξική συσπείρωση και η αλληλεγγύη. Να υψώσουμε τείχος στις επιδιώξεις τους. Να εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται. Συνδικάτα, συνδικαλιστές να μπούμε μπροστά στη μάχη αυτή.... Να είναι η πρώτη απάντηση στην κυβερνητική πρόκληση. Να στείλουμε ηχηρό το μήνυμα της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης για δικαιώματα που απαντούν στις δικές της σύγχρονες ανάγκες».

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητήριων έχουν μπει και οι ταξικές δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα. Συλλαλητήρια θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, από την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, μέχρι την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Αύριο, στις 6.30 μ.μ., η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη στον 4ο όροφο του κτιρίου της ΕΔΟΘ. Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνει σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της ΔΕΠΚΑ η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, που στην πόλη θα γίνει στις 6.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΚ Νάουσας, απευθύνει το ΕΚΝ, όπως και οι εργαζόμενοι της περιοχής με προγράμματα stage, που με ανακοίνωσή τους καλούν σε ενίσχυση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. «Υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και την ανεργία, είναι όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όπως βαριές είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γιατί ενώ πρωτοστάτησαν στη θεσμοθέτηση και λειτουργία των προγραμμάτων, τώρα συνηγορούν στην απόλυση των εργαζομένων».