ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Κινητοποίηση για να δοθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα

Πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι

Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009

Δημοτική αρχή και εργαζόμενοι επιλέγουν και πάλι το δρόμο του αγώνα. (στη φωτό στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση)
Πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι η δημοτική αρχή Νίκαιας, μαζί με τους εργαζόμενους στο δήμο. Διεκδικεί την άμεση καταβολή των χρημάτων για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου, κάνοντας σαφές ότι «το δίκιο μας θα καλύψει την αδιαφορία τους».

Η Δημοτική Αρχή Νίκαιας από τις 29 Οκτώβρη έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση για να του θέσει την επιτακτική ανάγκη να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό.

«Η μέχρι τώρα άρνηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, σηματοδοτεί την αδιαφορία της κυβέρνησης για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μας».

«Πρέπει, προσθέτει, να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η μισθοδοσία προέρχεται από τα σταθερά έσοδα του Δήμου. Τα χρήματα που εισπράττει ο Δήμος, δεν φτάνουνε ούτε για τους μισθούς των εργαζομένων. Πρόκειται για αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων να μας δώσουν αυτά τα χρήματα που λείπουν».

Σήμερα, επισημαίνει, είναι μονόδρομος από κοινού Δήμος, εργαζόμενοι, δημότες να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση:

«Η φωνή μας, καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, πρέπει και μπορεί να ακουστεί», σημειώνοντας παράλληλα πως «αντιστεκόμαστε στις αντιλαϊκές επιλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να δοθεί άμεση και ουσιαστική λύση στα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Νίκαιας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργικές του ανάγκες και στην έγκαιρη μισθοδοσία των εργαζομένων. Αυτό ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του Κόμματος Βέρα Νικολαΐδου και απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Για πολλοστή φορά ο Δήμος της Νίκαιας βρίσκεται μπροστά σε οξυμένο οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας της συρρίκνωσης των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό που διαχρονικά γίνεται από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ιδιαίτερα λόγω των συσσωρευμένων παλιών χρεών και των μεγάλων ανελαστικών δαπανών που είχαν δημιουργηθεί.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, αφού αδυνατεί ο Δήμος να την καταβάλλει. Συν τοις άλλοις, είναι αδύναμη η κάλυψη του Δήμου με υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων της πόλης αλλά και η ανταπόκρισή του σε λειτουργικές ανάγκες (προμηθευτές, ενοίκια κλπ.).

Τέλος, να σημειωθεί πως τα μηνιαία συνολικά σταθερά έσοδα του Δήμου καλύπτουν τα 2/3 μόνο της μισθοδοσίας του προσωπικού

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:

Για να δοθεί άμεση και ουσιαστική λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Νίκαιας προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι, που θα καλύπτουν την επιχορήγηση για τη μισθοδοσία του συνόλου των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν μετά το ΠΔ 164.

Για το πάγωμα τοκοχρεολυσίων και την άμεση καταβολή των ΚΑΠ, ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταποκρίνεται στις λειτουργικές του ανάγκες αλλά και στην έγκαιρη μισθοδοσία των εργαζομένων;».