ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Να δυναμώσει η συντονισμένη πάλη για σταθερή εργασία

Τις ευθύνες όσων στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις μέσα από τις χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ΤΑ και συμβασιούχων

Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009

Μαχητικό «παρών» έδωσαν στη χτεσινή απεργία οι ταξικές δυνάμεις
Την ανάγκη κλιμάκωσης και συντονισμού του αγώνα επιβεβαίωσαν, για μια ακόμη φορά, η χτεσινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και οι κινητοποιήσεις συμβασιούχων για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά και αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων έγιναν συναντήσεις μεταξύ αντιπροσωπειών των εργαζομένων, εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΚΕ. Σε όλες τις συναντήσεις έγινε καθαρό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την πολιτική που χτυπά τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Πολιτική που στηρίζει η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις που προβάλλουν. Αντίστοιχες θέσεις προβάλλουν και οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Στο πλαίσιο της χτεσινής απεργίας η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θόδωρος Χαμαλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ζεφυρίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Εύα Χατζημωράκη από τους συμβασιούχους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο Στ. Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας. Νωρίτερα, η Παναττική Συντονιστική Συμβασιούχων στους ΟΤΑ είχε προχωρήσει σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικ. Κακλαμάνη, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ μίλησε για προσλήψεις με βάση τη μοριοδότηση, που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα για μονιμοποίηση όλων. Οι συμβασιούχοι με πορεία κατευθύνθηκαν στη συγκέντρωση του Συντονιστικού των ΟΤΑ.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς την απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την Παναττική Συντονιστική Συμβασιούχων χαιρέτισε ο Χρύσανθος Κυριαζής, αναδεικνύοντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το χρόνιο καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με εκπρόσωπο του υπουργείου, που δεν έδωσε καμιά συγκεκριμένη απάντηση.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και μεταξύ αντιπροσωπείας συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Ευστ. Μπεργελέ, στο πλαίσιο κινητοποίησής τους. Η γενική γραμματέας επικαλέστηκε νομικίστικα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και από εκεί με μια μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν έξω από το πρώην κτίριο του ΥΜΑΘ.

Απεργία έκαναν χτες και οι συμβασιούχοι σε όλα τα εργοστάσια των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ), απαιτώντας τη μονιμοποίησή τους. Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή βρίσκεται το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας».