ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Με σταθερά ανοδικούς ρυθμούς

Θετική και ενθαρρυντική η πείρα που βγαίνει από το πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς

Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009

Στην υπερκάλυψη του πλάνου της στοχεύει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη θετική πείρα από τις δύσκολες μάχες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς. Μέχρι στιγμής, οι τέσσερις νομαρχιακές οργανώσεις της περιοχής έχουν καλύψει το 30% του πλάνου τους. Πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις αναδεικνύονται μέχρι στιγμής η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πτολεμαΐδας (73%), η ΚΟΒ του Αργους Ορεστικού(55%), η ΚΟΒ ΕΒΕ Φλώρινας (50%).

Πρωτοπόρα είναι και η ΚΟΒ ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΚΟ ΔΕΗ, τα μέλη της οποίας δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους οποίους απευθύνθηκαν έως τώρα, ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για οικονομική στήριξη του Κόμματος. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τους δυνατούς δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, γεμίζει με αισιοδοξία τα μέλη του ΚΚΕ και τους νεολαίους της ΚΝΕ. Τις επόμενες μέρες μέλη και οπαδοί του Κόμματος προγραμματίζουν μαζικές εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ και των υπηρεσιών, σε συνοικίες και μαγαζιά σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, με την προκήρυξη και το κουπόνι του ΚΚΕ στο χέρι.

«Το αυξημένο κύρος του Κόμματος μέσα στο λαό και η απήχηση της πολιτικής του πρότασης, ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων», δηλώνει ο Γιώργος Στραβού, Γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και υπεύθυνος Οικονομικών της Οργάνωσης Περιοχής. «Εχει γίνει ένας καλός σχεδιασμός της δουλειάς, αφού τα πλάνα και η αξιοποίηση της εμπειρίας που αποχτήθηκε από τις προηγούμενες εξορμήσεις, συζητήθηκε σε όλα τα όργανα, στην αρχή στις Νομαρχιακές και Αχτιδικές Επιτροπές και στη συνέχεια σε όλες τις ΚΟΒ. Επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας τις επόμενες μέρες με εξορμήσεις, κύρια σε εργασιακούς χώρους, όπως στα εργοστάσια της ΔΕΗ, σε συνοικίες, σε μαγαζιά, σε γουναράδικα, σε υπηρεσίες κλπ. Προσπαθούμε ακόμη να βάλουμε στη μάχη για το κουπόνι όσο γίνεται και περισσότερους οπαδούς και τα μηνύματα που παίρνουμε σχετικά είναι πολύ θετικά», σημειώνει ο Γ. Στραβού.



Θετικά και δηλωτικά των δεσμών του Κόμματος με το λαό είναι τα μηνύματα των πρώτων ημερών της Οικονομικής Εξόρμησης