ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE
Απέκλεισαν τη Νομαρχία Αθήνας

Δυναμικές κινητοποιήσεις και χτες, σε διάφορες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, η ΓΣ αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης με το ΠΑΜΕ

Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009

Μετά την προχτεσινή παρέμβαση στο Δημαρχείο Περιστερίου, δυναμική ήταν και η χτεσινή κινητοποίηση (φωτ.) στη Νομαρχία Αθηνών
Σε αποκλεισμό του κτιρίου της Νομαρχίας Αθηνών στη Συγγρού προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι με stage στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που ολοκληρώνεται σήμερα. Η κινητοποίηση στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων που εξελίσσονται με αμείωτο ρυθμό, σχεδόν δύο μήνες τώρα. Παλεύουν ενάντια στον εμπαιγμό που υφίστανται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τις κυβερνήσεις που συστηματικά προωθούν και επεκτείνουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο αποκλεισμός του κτιρίου ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι. Στο πλάι τους βρέθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μαρκέτης, νομαρχιακός σύμβουλος στη Νομαρχία Αθήνας με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ΝΑΣ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά. Ανέδειξε τη σημασία οι εργαζόμενοι με stage να σταθούν ταξικά αλληλέγγυοι με το σύνολο των εργαζομένων για να περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει η ΝΔ. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί η προσπάθεια του γενικού γραμματέα της Νομαρχίας, Ν. Παπαθέου, να σπάσει τον αποκλεισμό προσπαθώντας - ανεπιτυχώς - να μπει με το αυτοκίνητο στο γκαράζ του κτιρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις στη 1 Δεκέμβρη απολύθηκαν από τη Νομαρχία 385 συμβασιούχοι έργου - μια άλλη μορφή ομηρίας - ενώ εξακολουθούν να απασχολούνται ακόμα 80 συμβασιούχοι. Τεράστιες ευθύνες γι' αυτό φέρει και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η οποία επιχειρεί να απαντήσει στο πρόβλημα ζητώντας την παράταση της ομηρίας με ανανέωση των συμβάσεων αντί να στηρίξει τον αγώνα τους για άμεση μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συμμετέχουν στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Κλιμάκωση του αγώνα στο πλευρό του ταξικού κινήματος με συμμετοχή στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν χτες οι εργαζόμενοι σε προγράμματα «stage» στη Θεσσαλονίκη, μέσα από μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν. Μάλιστα, καθόρισαν και δική τους προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Παράλληλα αποφάσισαν πως ο αγώνας τους πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει και στο πλαίσιο αυτό καλούν την πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων σε «stage» να καθορίσει νέες αγωνιστικές δράσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε αγωνιστική κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι με προγράματα stage και στο Νομό Λάρισας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους επισκέφτηκε τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του νομού, ζητώντας συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τις διεκδικήσεις τους.