ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ζουν με σύμβαση μιας μέρας...

Μιλούν στον «Ριζοσπάστη» οι εργαζόμενοι που παραμένουν όμηροι, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2009

Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή των συμβασιούχων της ΓΓΑ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 24 Νοέμβρη
«Δεν θέλω να ξαναγυρίσω σπίτι στις 31 του μήνα και να βιώσω αυτό που βίωσα πέρυσι. Να πω στη γυναίκα μου, ξέρεις κάτι; Από αύριο είμαι άνεργος. Ντρέπομαι. Δεν μπορώ να την κοιτάξω στα μάτια και να της πω αυτό το πράγμα. Δεν είμαι τεμπέλης. Με κάνουν να αισθάνομαι άχρηστος. Εδώ μας φτάνουν».

Η φωνή του Ανδρέα ξεχειλίζει από οργή. Είναι ένας από τους 72 συμβασιούχους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), που ζουν καθημερινά με την αγωνία, με τον εφιάλτη ότι την επόμενη μέρα μπορεί να μην έχουν δουλειά. Είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν με την επαίσχυντη σύμβαση της μιας μέρας. Αυτό το μαρτύριο μπορεί να κρατήσει ακόμα και για 9 ολόκληρα χρόνια... Ολοι τους βιώνουν μια εργασιακή ομηρία (όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι) απότοκο των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κατ' εφαρμογήν όσων επιτάσσει η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Αυτοί οι εργαζόμενοι μίλησαν στον «Ριζοσπάστη» για τα προβλήματά τους. Ζουν με την αγωνία εάν οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν και για τον επόμενο χρόνο. Δε θέλουν ούτε να σκέφτονται ότι από 1.1.2010 θα μείνουν χωρίς δουλειά.



Από τη συζήτηση των συμβασιούχων με τον «Ριζοσπάστη»

Γιώργος ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ