ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ GA FERRIES
Απέκλεισαν συμβολικά τα γραφεία της εταιρείας

Ο Αγούδημος αρνείται να τους καταβάλει ακόμα και το δώρο

Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009

«Μαύρα Χριστούγεννα θα περάσουμε φέτος»! Η φράση ανήκει σε έναν από τους 32 υπαλλήλους της ναυτιλιακής εταιρείας GA FERRIES, όλοι απλήρωτοι, οι οποίοι χτες το πρωί απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του κτιρίου της εταιρείας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Στο πλευρό τους ήταν μέλη της αγωνιστικής παράταξης ΔΑΣ Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, μέλη της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και αντιπροσωπεία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Ο εφοπλιστής έχει «καταδικάσει» τους υπαλλήλους να μην μπορούν να προμηθευτούν ακόμα και τα στοιχειώδη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Εδώ και τρεις μήνες, έχει μετατρέψει τους υπαλλήλους σε ομήρους του, αφού δεν έχει καταβάλει φράγκο από τα δεδουλευμένα τους, δεν αποζημιώνει αυτούς που θέλουν να φύγουν από τη δουλειά και προκλητικά αρνείται να τους πληρώσει ακόμα και το δώρο των Χριστουγέννων!

Ο εφοπλιστής με τις πλάτες της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της επίθεσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στεριάς και θάλασσας. Την ίδια στιγμή, μόνο τη δρομολογιακή περίοδο 1η Νοέμβρη 2008 έως 31 Οκτώβρη 2009 υπολογίζεται ότι εισέπραξε περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ επιδότηση για τις ...«υπηρεσίες» που προσέφερε με τα σαπάκια του στις «άγονες» γραμμές. Χώρια πόσα έβγαλε από τα εισιτήρια και τα ναύλα.

Ενώ ο Αγούδημος κολυμπάει στα εκατομμύρια, οι εργαζόμενοι ζουν ένα δράμα. Ο Γιώργος Νικίας πατέρας ενός παιδιού ήταν χαρακτηριστικός: «Η Τράπεζα απειλεί να μου πάρει το σπίτι. Περιμένουμε από τους γονείς μας εγώ και η σύζυγός μου για να κάνουμε Χριστούγεννα. Ομως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε τέτοια κατάσταση και ξέρουμε τις αιτίες. Στον αγώνα μας έχουμε συμμάχους όπως η ΔΑΣ. Τα λεφτά μας δεν πρόκειται να τα χαρίσουμε στον Αγούδημο».

Οι υπάλληλοι χτες το μεσημέρι κατέθεσαν και μήνυση εναντίον του Αγούδημου και του εκπροσώπου της εταιρείας. Η εισαγγελέας Πειραιά διέταξε τη σύλληψη των δύο κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Μέχρι το απόγευμα δεν είχε συλληφθεί κανείς.