Επικοινωνιακά κολπάκια...
Παρασκευή 8 Γενάρη 2010

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΜΕ κουβέντα για «πρόγραμμα σταθερότητας»! Η «πράσινη» και «σοσιαλιστική» κυβέρνηση που έχουμε την τιμή και ευτυχία να διαθέτουμε δεν κάνει τέτοια πράγματα.

Αυτά γίνονταν στο παρελθόν, από άλλες κακές κυβερνήσεις που πήγαν πίσω τον τόπο. Τώρα γυρίσαμε σελίδα και ατενίζουμε με «αισιοδοξία και σιγουριά» το μέλλον.

Γι' αυτό και ο υπουργός Οικονομίας, ο αξιαγάπητος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι αυτά που θα καταθέσει στις Βρυξέλλες λέγονται «Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης» και «Πρόγραμμα Ριζικών Ανατροπών».

Ανάλογα με το ποιο «στιλ» και ποιο «λάιφ - στάιλ» προτιμάτε, διαλέγετε και τον ανάλογο τίτλο. Εξυπακούεται πως είναι αμφότεροι της μόδας...

Τι διαφορά έχουν αυτά με το ... παλιό και κλασικό «Πρόγραμμα Σταθερότητας», που όλοι γνωρίζουμε; Ως προς το περιεχόμενο, απολύτως καμία. Ομως, λίγο το έχετε το όνομα; Είναι διαφοροποίηση κι αυτή...

ΑΛΛΩΣΤΕ, ΓΕΝΙΚΩΣ αυτό είναι το χαρακτηριστικό της κυβέρνησής μας. Μπορεί να κάνει τα ίδια και χειρότερα με την προηγούμενη, όμως ...έχει τρόπο να τα πλασάρει.

Μπορεί, για παράδειγμα, να νομιμοποιεί κανονικότατα τα κολέγια εφαρμόζοντας και ενσωματώνοντας πλήρως τη σχετική κοινοτική οδηγία, όμως έχει και μια υπουργό Παιδείας που τάσσεται ασυζητητί ...εναντίον τους!

Ισως να ετοιμάζονται πλουσιοπάροχα πακέτα προς τους εργοδότες - που υπονομεύουν κιόλας την Κοινωνική Ασφάλιση - όμως διαθέτουμε έναν υπουργό Εργασίας που δηλώνει πως κήρυξε τον ...πόλεμο στην ανεργία, εξ ου και παίρνει τέτοια μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ που - κατά πάγια τακτική - το ...μισό ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τα όποια κυβερνητικά μέτρα, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι υπάρχει ένας μόνιμος και ελπιδοφόρος φιλολαϊκός προβληματισμός στο εσωτερικό του «κινήματος».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλο αν μετά όλοι οι βουλευτές του τα ψηφίζουν και όλα τα στελέχη του τα στηρίζουν. Ομως, πριν, το έχουν πει το ...λογάκι τους. Ως γνωστό, στα σύγχρονα πολιτικά ήθη δε μετράει και τόσο το τι κάνεις...