Στόχος η θωράκιση του ξεπερασμένου συστήματος...
Σάββατο 9 Γενάρη 2010

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ νόμος που θα φέρει η κυβέρνηση «θα είναι δίκαιος, πιο αντιπροσωπευτικός και θα κατοχυρώνει την αυτονομία της πολιτικής», κατά τον Γ. Πεταλωτή...

Εντάξει, τα πρώτα δύο τα ακούμε από κάθε κυβέρνηση (μπλε ή πράσινη), η οποία αλλάζει τον εκλογικό νόμο. Αυτό το περί «αυτονομίας της πολιτικής» δείχνει, προφανώς, ότι κάτι μαγειρεύουν.

Το «τι» δεν το γνωρίζουμε, πάντως σίγουρα θα είναι κάτι που βολεύει τους κυβερνώντες και πάνω από όλα τη διατήρηση του συστήματος, άρα και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Γιατί, κατά βάσιν, οι εκλογικοί νόμοι αυτό κάνουν, ας μην το ξεχνάμε. Κι αυτό ακριβώς εννοούν όταν μιλάνε για «σταθερές κυβερνήσεις».

«ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» χαρακτηρίζουν - όπως διαβάζουμε τουλάχιστον - υπουργοί της κυβέρνησης τον έλεγχο που υπέστησαν υπουργεία από το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επισκέφθηκε τη χώρα. Ενιωσαν «δυσάρεστα», όπως είπαν...

Οταν ψήφιζαν τις σχετικές συνθήκες (π.χ. του Μάαστριχτ, ή της Λισαβόνας, ή του «ευρωσυντάγματος»), που καθορίζουν αυτές τις «εξευτελιστικές» διαδικασίες και άλλες πολύ χειρότερες, το έκαναν χωρίς κανένα πρόβλημα!

Αραγε, τότε δεν τους φάνηκε ως ...εξευτελισμός της χώρας; Τώρα το θυμήθηκαν;

Δική τους, όμως, είναι αποκλειστικά η «ξεφτίλα» και όχι του ελληνικού λαού, που σε τελική ανάλυση δεν κλήθηκε ποτέ να πει τη γνώμη του για όλα αυτά.

ΠΗΡΕ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ και τα βουνά ο Νικήτας Κακλαμάνης και άρχισε να φυτεύει έλατα, για να πείσει ότι είναι ένας καλός και «πράσινος» δήμαρχος! Ποιους ακριβώς θέλει να πείσει όμως, δεν έχουμε καταλάβει.

Αν στοχεύει στους δημότες της Αθήνας ... έχασε. Ξέρουν πολύ καλά (από την καθημερινότητά τους) τι συμβαίνει με το πράσινο σε αυτή την πόλη. Εχουν δει εκτάσεις και εκτάσεις να παραχωρούνται για «αξιοποίηση», δηλαδή για κέρδη ιδιωτών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εάν πάλι θέλει να πείσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να του παραχωρήσει το «χρίσμα» για τη δημαρχία, μάλλον έχει πολύ δρόμο ακόμα.