AEK
Ζητείτε ψυχολογία...
Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000

Sportidea

Πεσμένο ηθικό έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ
Προσπαθώντας να παρουσιαστούν από ψύχραιμοι ως εν δυνάμει αισιόδοξοι, αλλά παραδεχόμενοι ταυτόχρονα πως η ψυχολογία είναι αντιστρόφως ανάλογη με το... ύψος πτήσης του αεροπλάνου, αναχώρησαν χτες οι «κιτρινόμαυροι» για το Λεβερκούζεν. Τ' απανωτά «χαστούκια» έχουν τουλάχιστον γκριζάρει την πραγματικότητα στην ΑΕΚ. Και το έτσι και αλλιώς δύσκολο παιχνίδι με την Μπάγερν γίνεται ακόμα δυσκολότερο.

Παρ' όλα αυτά, ευελπιστούν πως θα μπορέσουν ν' ανασυνταχθούν και να δείξουν διαφορετική εικόνα. Οι παίχτες απέφυγαν τα λόγια και μόνο ο Γιάννης Παθιακάκης αναφέρθηκε στα προσδοκώμενα: «Ψυχολογικά η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη. Τις ημέρες που θα είμαστε στη Γερμανία θα μιλήσω με τους παίκτες, ν' αλλάξω λίγο την ψυχολογία τους και πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο αυτή τη στιγμή, ύστερα από τις άσχημες εμφανίσεις, τις 2-3 που έχουμε κάνει τώρα τελευταία. Νομίζω μία καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα θα αλλάξει όλη την ψυχολογία και τη δική μας και του κόσμου και γενικότερα και τη δική σας (σ.σ. δημοσιογράφων).

Η Μπάγερν είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν είναι χαμένο από χέρι αν δεν παίξεις το παιχνίδι σου μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν πάει ως αουτσάιντερ. Είναι αουτσάιντερ. Είναι καλύτερη ομάδα αυτή. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, ώστε να έχουμε κάποιες ελπίδες. Την ΑΕΚ την ενδιαφέρει και το καλό αποτέλεσμα και μία καλή εμφάνιση. Νομίζω ότι μπορεί να τα πετύχει. Γιατί όχι»; (σ.σ. υπάρχουν πολλές απαντήσεις...).

Τους «πονοκεφάλους», αν όχι τους φόβους, του μυστακοφόρου τεχνικού μεγαλώνουν οι απουσίες Ζαγοράκη, Πετκόφ. Παραδέχτηκε πως «οι ελπίδες μειώνονται όταν σου λείπουν βασικά στελέχη. Και οι Ζαγοράκης, Πετκόφ ειδικά για αυτό το παιχνίδι ήταν απαραίτητοι», αλλά έσπευσε να προσθέσει, «από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα κενά τους».