ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Ανάπτυξη και συντονισμός των αγώνων

Απαιτείται προβολή και διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αιτημάτων πάλης τονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ

Πέμπτη 14 Γενάρη 2010

Από παλιότερη συγκέντρωση των ΕΒΕ στην Αθήνα
Στην «ανάπτυξη ενός αγωνιστικού - διεκδικητικού κινήματος μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής», καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, σημειώνοντας ότι παράλληλα απαιτείται η «καταδίκη των ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που πρόθυμοι έσπευσαν να δώσουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Γι' αυτό λείπουν οι αγώνες και περισσεύουν οι διαβουλεύσεις». Προσθέτει πως χρειάζεται «η προβολή και διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αιτημάτων πάλης για φορολογικό σύστημα που θα παίρνει υπόψη την πραγματικά δύσκολη κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων και δε θα τους φορτώνει με βάρη που δεν μπορούν να αντέξουν».

Η Συντονιστική επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να εφαρμόζει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΝΔ. Επικαλείται τα ελλείμματα και τη δημοσιονομική εκτροπή. Κραδαίνει τον "μπαμπούλα" της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την επιτήρηση. Επιχειρεί να φορτώσει την τραγική (όπως την χαρακτηρίζουν) οικονομική κατάσταση της χώρας στη "φοροδιαφυγή" των αυτοαπασχολούμενων». Σημειώνει ότι την ίδια στιγμή δεν κάνει λόγο για τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ η πολιτική που εφαρμόζει στοχεύει στην υλοποίηση της νέας φοροεπιδρομής. «Εχει βέβαια σ' αυτή την προσπάθειά της και ακλόνητους υποστηρικτές, την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Για άλλη μια φορά δείχνουν ποιος είναι ο ρόλος τους. Γιατί πλουσιοπάροχα "αμείβονται" από το ΠΑΣΟΚ σήμερα, όπως και από τη ΝΔ εχθές», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή.

Αναφέρει ακόμη ότι «η αύξηση των φορολογικών εσόδων που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν έχει στόχο τη βελτίωση της κατάστασης των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων. Αυτό φαίνεται και από τον προϋπολογισμό της. Εγραψε επιχορήγηση στον ΟΑΕΕ 600 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 έδωσε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Εχει στόχο να χρηματοδοτήσει για άλλη μια φορά το μεγάλο κεφάλαιο. Να το βοηθήσει στην αύξηση των υπερκερδών του. Τι και αν αυτό φταίει για την κρίση που βιώνουμε; Εχει στόχο την ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας του στο όνομα της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τι και αν αυτά δεν τα δημιουργεί όπως δείχνουν και όλα τα στοιχεία».

Η Συντονιστική διεκδικεί: