ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αναγκαίος ο ενιαίος ταξικός αγώνας

Με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και Ανθρακωρύχων της Νότιας Αφρικής που βρίσκεται στην Ελλάδα με πρόσκληση της ΠΣΟ

Πέμπτη 14 Γενάρη 2010

Με την Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χτες στην έδρα του Κόμματος η αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μετάλλου και Ανθρακωρύχων της Νότιας Αφρικής, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Με πολύ μεγάλη χαρά δεχτήκαμε στην Κεντρική Επιτροπή την αντιπροσωπεία των εργατών μεταλλωρύχων της Νοτίου Αφρικής και είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ασχοληθούμε με την πείρα τους, με τα προβλήματα της πάλης των εργαζομένων στη Νότιο Αφρική. Οπως ξέρετε, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ενδιαφέρεται να έχει άμεση σχέση και με μαζικά κινήματα και με συνδικάτα γιατί ακριβώς πιστεύει όχι μόνο στον αγώνα που αναπτύσσεται σε κάθε χώρα, αλλά στον αγώνα που αναπτύσσεται σε κάθε ήπειρο και παγκόσμια, παρά τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν ανά ήπειρο και ανά χώρα. Θεωρούμε ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθεί ενιαίος ταξικός αγώνας που να αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και να θωρακίζει τους εργαζόμενους από τα επιθετικά μέτρα που έρχονται εναντίον τους που θα είναι σκληρά παντού, και στην Ευρώπη, και στην Αφρική, και στην Ασία και την Αυστραλία και στην αμερικανική ήπειρο. Η αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Νοτίου Αφρικής είναι πάντα πολύ μεγάλη και σε όλες τις ριζοσπαστικές δυνάμεις και στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Νοτίου Αφρικής».

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιρβινγκ Τζιμ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η συνάντηση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Τόνισε ότι η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί πιστεύει στο σημαντικό ρόλο των πρωτοπόρων κομμάτων, όπως είναι το ΚΚΕ, αλλά και το ΚΚ της Αφρικής.